kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayramda hava nasıl olacak?

Giriş Saati : 27.09.2008 10:34
Güncelleme : 27.09.2008 23:30
Yeni Haber
Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağışların, Ramazan Bayramının ilk iki günü yerini açık havaya bırakacağını bildirdi.

Yıldırım, dün yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda Çatalca ve çevrelerinde etkili yağış kaydedildiğini belirterek, Çatalca'da metre kareye 184, Edirne'de 41, Kırklareli'nde de 28 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Yağışlı havanın hafta sonu İstanbul genelinde sürmesini beklediklerini ifade eden Yıldırım, ''Yağışlar Eyüp, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Şişli, Beykoz, Kağıthane ve Küçükçekmece gibi İstanbul'un özellikle kuzey ilçelerinde daha yoğun olacak'' dedi.

Yıldırım, dün İstanbul'da 25 derece olan sıcaklığın bugün 20 dereceye indiğini, yarın ve pazar günü en yüksek sıcaklığın 16, pazartesi günü de 17 derece olmasının beklendiğini söyledi.

İstanbul'da bugün batı ve güneybatıdan esen rüzgarın zamanla kuzeybatıdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini kaydeden Yıldırım, fırtınanın yarın da devam edeceğini, pazar günü ise etkisini kaybetmesini beklediklerini dile getirdi.

Mustafa Yıldırım, İstanbul'da arife günü de yağışların devam edeceğini, ancak bayramın ilk 2 günü yağış beklenmediğini kaydetti. Yıldırım, ''Bayramın ilk 2 günü İstanbul'da yağmur yok. 3. günü parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Hava sıcaklıkları birinci günden itibaren tekrar artmaya başlayacak. Salı günü 20, çarşamba 22, perşembe günü de 23 derece olacak.''

İSTANBUL'DA SAĞNAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ve AKOM Meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul sağanak yağışın etkisi altına girecek.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın bu akşama kadar kuvvetli yağması beklenirken, vatandaşlar su baskınlarına karşı uyarıldı. İhbar üzerine AKOM alarm düzenine geçerek, olumsuzluklara karşı tedbirler aldı.

İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, İBB Trafik ve Beyaz Masa ekipleri olumsuzluklara karşı hazır bekletilirken, yağışın bu gece şiddetini artırması ve bu akşama kadar kuvvetli yağarak etkili olması bekleniyor.

Açıklamaya göre; yağışın Binkılıç, Istıranca, Terkoz, Çatalca, Beykoz, Sarıyer, Alibeyköy, G.O.Paşa, Arnavutköy ile Küçükçekme civarında daha etkili olması bekleniyor.

TRAKYA'DA YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde yağış aralıklarla devam ediyor. Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kentte son 24 saatte metrekareye 41.4 kilogram yağış düştü.

Hava sıcaklığının 5 dereceye kadar düştüğünü ve yağışların bugün de süreceğini bildiren yetkililer, Edirne'de cumartesi ve pazar günü havanın parçalı bulutlu olacağını söyledi.

Bu arada, kentte etkili olan yağış sonucu, Ayşeekadın Semti ile Atatürk Caddesi arasındaki yolda biriken su, trafikte aksaklıklara neden oldu.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da da dün akşam saatlerinde başlayan yağış sürüyor. Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 1.2 kilogram yağış düştüğünü, bugün ve yarın yer yer sağanak yağış beklendiğini kaydetti.

Kentte hava sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olmayacağını belirten yetkililer, bugün ve yarın en yüksek hava sıcaklığının 20, en düşük sıcaklığın 12 derece tahmin edildiğini bildiler.

KIRKLARELİ

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kentte sağanak yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini açıkladı.

Kentte son 24 saatte metrekareye 28,2 kilogram yağış düştüğünü bildiren yetkililer, yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini kaydetti.

DOĞU AKDENİZ BAYRAMDA ''PARÇALI BULUTLU''

Doğu Akdeniz ve çevresinde, havanın üç gün ''sağanak yağışlı'' ve hemen ardından Ramazan Bayramı süresince de ''parçalı bulutlu'' olmasının beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin ve atmosferdeki serin havanın etkisi altında bulunduğu belirtildi.

Bu nedenle Doğu Akdeniz'de hafta sonu ve arife günü yer yer yağışların görüleceği kaydedildi. Tahminlere göre, yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı, rüzgarın güney ve batı yönlerden akşam saatlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, yağışla birlikte kuvvetli olarak eseceği ifade edildi.

Açıklamada, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtilerek, 27, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde havanın ''parçalı bulutlu sağanak ve gök görültülü sağanak yağışlı'', bayram süresince ve 3 Ekimde ise ''parçalı bulutlu'' geçmesinin beklendiği bildirildi.

ERZURUM'DA YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü, Erzurum ve ilçelerinde hafta sonu yağış beklendiğini açıkladı.

Erzurum İl Kriz Merkezi Başkanlığı ile Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erzurum'da bugün akşam ilerleyen saatlerde başlayacak yağmurun pazar günü akşam geç saatlere kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, hava sıcaklıklarında düşüşler yaşanacağı ve rüzgarın orta kuvvette esebileceği belirtildi.

İl Kriz Merkezi ise yağışların neden olabileceği sel, taşkın, toprak kayması gibi doğal afetlere karşı ilgili birimlerin hazırlıklı olmasını istedi.