kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Düello devam edecek mi?

Evvelki gün, TBMM'de, Dengir Mir Fırat ile Kemal Kılıçdaroğlu kozlarını paylaştılar. Daha doğrusu tam paylaşamadılar. Zira birkaç mesele açıkta kaldı.
Kemal Kılıçdaroğlu, Fırat'ı, iki konuda suçlamıştı:
1)Ukrayna'ya hayali ihracat yapıldığı iddiası bunlardan biriydi.
2)Kılıçdaroğlu, Fırat'a "Baron" diye hitap etmek suretiyle, uyuşturucu kaçakçısı olduğunu ima etmişti. Zira, Menas şirketinin ürünlerini taşıyan TIR'da 27 Şubat 2008'de uyuşturucu yakalanmıştı.
Her iki konuda da, Fırat, tatmin edici cevaplar verdi. Zaten Kılıçdaroğlu, bu iddialarında ısrar da etmedi; yeni belgeler, yeni iddialar ortaya attı.
* Hayali ihracat: Bu konu, Gümrük Kontrolörü Bayram Çorak'ın raporuyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal etmiş ve Başsavcılık kovuşturmaya yer olmadığını belirtmişti. Gümrük İdaresi karara itiraz etti ama, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi, Başsavcılığın kararını onadı. Böylece, Ukrayna'ya hayali ihracat iddiası mahkeme kararıyla tekzip edilmiş oldu.
* Uyuşturucu kaçakçılığı: Fırat, Menas'a ait ürünleri taşıyan TIR'da 89 kilo eroinin yakalandığı tarihten önce, şirketteki hisselerini sattığını ve bu husustaki yönetim kurulu kararının 1.7.2007'de alınarak şirket defterine kaydedildiğini açıkladı. Buna mukabil, Kılıçdaroğlu, kararın ancak 4 Haziran 2008'de Ticaret Sicili gazetesinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi ve gecikmenin sebebini sordu. Fırat, "Hisselerimi gerçekten devrettiğimin bir kanıtı da bankaya gelen paradır" dedi. Ayrıca, TIR, Menas şirketine değil, bir nakliyat şirketine aitti. Dolayısıyla, şirket ile uyuşturucu kaçakçılığı arasında zaten bir münasebet kurmak mümkün olamazdı.
Kemal Kılıçdaroğlu, farklı dosyalar ve değişik iddialar da gündeme getirdi. Tartışma yukarıdaki iki konuyla sınırlı kalsaydı, "Dengir Mir Fırat haklı çıktı" diyebilirdik. Ama, Kılıçdaroğlu 1994'te yapılan bir ihracatın da hayali olduğunu ve haksız teşvik priminden yararlanıldığını Mersin İdare Mahkemesi ile Danıştay 10. Dairesi'nin 21.3.2006 tarihli kararıyla gündeme getirdi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu bir başka belge de gösterdi: Menas, Gümrük İdaresi'nden, şirketlerine yönelik "kırmızı hat" uygulamasının son bulmasını talep ediyordu.
Gümrüğe gönderilen bu yazıda, şirketle bir ilişkisi kalmamış olmasına rağmen Fırat'ın da ismi vardı. Fırat, sürpriz belgeler söz konusu olduğu için bunlara yönelik bir açıklamada bulunmadı.
Bu yüzden henüz kozlar daha paylaşılmadı, yeni tartışmalarla "düello" devam edebilir diyorum.