kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

THY Avrupa üçüncüsü oldu

Giriş Saati : 19.09.2008 13:35
Güncelleme : 19.09.2008 16:55
Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY), dünyanın en saygın denetleme ve danışmanlık kuruluşlarından Skytrax ve World Airline Entertainment Assosiation (WAEA) tarafından, uçak içi eğlence hizmetlerine yönelik yapılan derecelendirmede üçüncü oldu.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bu yıl 20'incisi düzenlenen ve uçak içi eğlence hizmetlerine yönelik olarak 7 ayrı kategoride verilen ''Avion Ödülleri''nin sahiplerini bulduğu ve THY'nin üçüncülüğe layık görüldüğü bildirildi.

Derecelendirmenin, Skytrax ve WAEA ortaklığında kurulan web sitesi kanalıyla dünyanın dört bir yanından uçak yolcularının katıldığı oylama sonucunda yapıldığına işaret edilen açıklamada, bunun hizmet kalitesini arttırmayı başlıca hedeflerden biri olarak benimsemiş olan THY için ayrıca önem taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, THY'nin filosunda bulunan A330 ve modifikasyonu tamamlanmış olan 5 adet A340 tipi uçakta kabin içi eğlenceye yönelik AVOD dijital sistemini uygulamaya koyduğu belirtildi. Yolcuların, bu sistemle Business Class'ta uzaktan kumanda, ekonomi sınıfında ise uzaktan kumanda veya dokunmatik ekran yardımıyla istedikleri uygulamayı seçebildikleri kaydedildi.

Uçaklardaki sistemlerde ''iletişim'' başlığı altında yer alan uygulamalarla, kısa mesaj ve elektronik posta gönderimi ve alımı imkanı sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, ayrıca İstanbul'a gelmekte olan ve bağlantılı seferi bulunan yolcular için kapı numarası bilgisi verildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, sistemde yer alan ve saat başı güncelleştirilen, ekonomi, magazin, finans ve hava durumu haberlerinin metin halinde yolculara sunulduğu kaydedildi.

''Bilgi'' başlığı altında yer alan uygulamalarda, filo, kargo, Miles&Smiles özel yolcu programı, destinasyon rehberi, Türkiye bilgi rehberi, yolcu anketi, havaalanı haritası, uçuş haritası, uçuş kamerasının yer aldığı ve tüm yolcuların bu uygulamayla iniş ve kalkışı izleyebildikleri de ifade edildi.
Açıklamada, ''eğlence'' başlığındaki uygulamada ise klasik, vizyon, uluslararası ve çocuk filmlerinden oluşan 30 film, dizi, belgesel, çizgi filmden oluşan 40 kısa program kanalı, her tarz müziğin yer aldığı 250 CD'lik albüm, 17 adet oyun kanalı, sesli kitap ve duty free alışveriş seçeneklerinin bulunduğu hatırlatıldı.