kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül yarın ABD'ye gidiyor

Giriş Saati : 19.09.2008 15:12
Güncelleme : 19.09.2008 23:40
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 63. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere yarın ABD'nin New York kentine gidecek.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşlik edeceği Gül, 23 Eylüldeki açılış oturumunda BM Genel Kuruluna hitap edecek, gerçekleştireceği ikili temaslarda Türkiye'nin Güvenlik Konseyi adaylığına verdiği önemi vurgulayarak, üyelik için destek isteyecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, BM 63. Genel Kurulu genel görüşmelerinin üst düzeyli bölümünün 23 Eylül-1 Ekim 2008 tarihleri arasında New York'ta gerçekleştirileceği anımsatıldı.

Açıklamaya göre Türkiye, 63. BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin üst düzeyli bölümünün açılışında Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında, Dışişleri Bakanı Babacan'ın da yer aldığı bir heyetle temsil edilecek.

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Eylüldeki açılış oturumunda uluslararası gündem ve Birleşmiş Milletler gündemindeki konularda Genel Kurul'a hitap edecek.
''Afrika'nın kalkınması'' temalı 22 Eylülde düzenlenecek yüksek düzeyli toplantıda konuşma yapacak olan Gül, 23 Eylülde ABD ve Irak Devlet Başkanlarının Irak konulu brifinginde hazır bulunacak; 24 Eylülde de ''Binyıl Kalkınma Hedefleri Yüksek Düzeyli Toplantısı'' ile bu kapsamda ''Fakirlik ve Açlık'' konulu yuvarlak masa oturumuna katılacak.

Cumhurbaşkanı Gül, New York'ta bulunacağı sürede, çok sayıda ülkenin devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile de görüşecek.

Cumhurbaşkanı Gül, temaslarında uluslararası gelişmeleri ele alacak, aynca Türkiye'nin 2009-2010 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına verdiği önemi vurgulayarak, üyelik için destek talebini bir kez daha en üst düzeyde ifade edecek.

MADALYA ALACAK

New York ziyareti kapsamında Gül'e, 24 Eylülde ''Ortadoğu'ya barışın getirilmesine yönelik çabalarından'' dolayı ''Foreign Policy Association'' tarafından madalya takdim edilecek.

Gül, 25 Eylülde Amerikan-Türk Topluluğu tarafından düzenlenecek etkinlikte onur konuğu olarak hitap edecek, Türk Kültür Merkezinin üçüncüsü düzenlenecek ''Yıllık Dostluk Yemeği''ne ana konuşmacı ve onur konuğu olarak katılacak, 26 Eylülde de ''Business Council for International Understanding'' tarafından düzenlenecek toplantıya katılarak Türkiye ekonomisi ve Türkiye'deki yatırım imkanları hakkında bir konuşma yapacak.

24 Eylülde New York'taki Türk Evinde BM Genel Kuruluna katılan heyet başkanlarının davetli olacakları bir resepsiyon verecek olan Gül, 27 Eylülde ise yine Türk Evi'nde New York'ta yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek. Gül, 28 Eylülde New-York'tan ayrılacak.