kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BUSH: ADIM ATMAYA DEVAM ABD Başkanı George W. Bush, piyasalar konusunda endişeli olduğunu ve yakından izlediğini söyledi. Bush, politika yapıcıların adımlarının gerekli olduğunu, piyasaları güçlendirmek için adım atmayı sürdüreceklerini söyledi.

Zordaki Morgan Stanley ortak bulmak için kapı kapı dolaşıyor

19.09.2008
Morgan Stanley'in kurtulma çabaları sürüyor. Citi ile görüşüp ret yanıtı alan, Çin hükümetinden sermaye almaya uğraşan banka, Wachovia ile pazarlıkta..
Lehman, AIG, Merrill Lynch derken sırada Goldman Sachs ile Morgan Stanley'in çırpınışı sürüyor. HSBC ve Citi ile görüşen bankaya Citi'den ret cevabı geldi. New York Times'ın haberine göre Morgan Stanley CEO'sunun Citi Group CEO'suyla salı günü telefonda birleşmeyi görüştüğü kaydedildi. Haberde ayrıca birleşme talebinin Citi CEO'su tarafından reddedildiğini ve Morgan'ın CEO'sunun Citi CEO'suna "Ya birleşecek bir partner buluruz ya da başaramayız" dediği belirtildi. Bu arada Çinli Citic'le de anlaşamadı. CNBC televizyonu, Wall Street'in ayakta kalan iki dev bankasından biri olan Morgan Stanley'in Wachovia ile resmi görüşmelere başladığını ve görüşmelerin ileri seviyelerde olduğunu duyurdu. CNBC ayrıca Morgan Stanley'in Çin hükümetinden sermaye bulmak için çabalarının sürdüğünü söyledi. Bu açıklamalara karşın Goldmans Sachs'ın hisseleri dün bugüne kadarki en büyük günlük düşüşü gösterirken, Morgan Stanley hisseleri son 15 yılın en kötü performansını gösterdi. Bu arada Lehman'ın iflasını istemesinden sonra, Avusturyalı enerji şirketi OMV ve Türk şirketi Met Group, Lehman hisselerini satın almak için başvuruda bulundu. Met Grup CEO'su Celal Metin, OMV'nin yüzde 60, Met'in yüzde 15, Lehman'ın yüzde 25 ortaklığıyla kurulan Borasco Elektrik'te hisse alımı için iflas prosedürünü bekleyeceklerini açıkladı.