kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'lilerden Deniz Feneri sorgusu

Giriş Saati : 19.09.2008 16:14
Güncelleme : 19.09.2008 23:40
Yeni Haber
CHP milletvekilleri Meclis'i Deniz Feneri'yle ilgili soru önergesi yağmuruna tuttu.

Önce CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye Deniz Feneri Derneğinin gelir ve harcamalarının denetimini Meclis gündemine getirdi.

Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Türkiye Deniz Feneri Derneğinin gelir ve harcamalarının Dernekler Kanunu hükümlerine göre denetlenip denetlenmeyeceğini sordu. Hamzaçebi, bu denetimlerde Mülkiye Müfettişleri ve Maliye Bakanlığı Vergi denetim elemanlarından yararlanılıp yararlanılmayacağına da açıklık getirilmesini istedi.

KANAL 7
Hamzaçebi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'e de SPK'nın Kanal 7 televizyonu ile ilgili düzenlediği iddia edilen raporla ilgili sorular yöneltti.
SPK raporunun neden Cumhuriyet savcılığına gönderilmediğini öğrenmek isteyen Hamzaçebi, raporun işleme konulmaması yönünde bir kurul kararı olup olmadığını da sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız da Başbakan Erdoğan'a, ''Bir ülkenin Başbakanı olarak işinize gelmeyen gazeteleri partililerinizin okumaması için çağrıda bulunmanızın doğru olduğuna gerçekten inanıyor musunuz?'' sorusunu yöneltti.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a 2002 yılından sonra Milli saraylara diğer kurumlardan yatay geçiş yapan ve işe alınan personelin sayısını sordu.

EMNİYET YARDIM TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİ Mİ?
CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek de, Alman polisinin, Ankara emniyetinden İnterpol aracılığıyla yardım talebinde bulunup bulunmadığını sordu.

Özyürek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Deniz Feneri davasında soruşturmayı yürüten Frankfurt kriminal polis şefinin, Türk emniyetinin Alman yetkililerin taleplerini geri çevirdiği yönünde açıklamalarının bulunduğunu iddia etti.

''Ankara emniyetinin 'bu davada polise yardım gerektirecek bir durum yoktur. Adli yardımlaşma için başvuruda bulunun' yanıtını verdiği doğru mudur?'' sorusunu yönelten Özyürek, '' Ankara emniyetinin delillerin karartılması sonucunda doğurabilecek bu ihtimali karşısında İçişleri Bakanı olarak tarafınızdan sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?'' dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, RTÜK Başkanının hakkındaki iddialara rağmen nasıl görevinin başında bulunduğunu sordu.