kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kredi kartı ücretine itiraz edin"

Giriş Saati : 19.09.2008 14:40
Güncelleme : 19.09.2008 16:55
Yeni Haber
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, tüketici hakem heyetleri ve yargının kararlarına rağmen bankaların kredi kartı ücreti almaya devam ettiğini, vatandaşların buna mutlaka itiraz etmeleri gerektiğini bildirdi.

Palandöken konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bankaların kredi kartı ücreti alarak vatandaşları mağdur etmeye devam ettiğini kaydetti.
Yargı ve tüketici hakem heyetleri kararlarına karşı kredi kartı ücreti almaya devam eden bankalara vatandaşların itiraz etmeleri, itirazların kabul edilmemesi halinde kaymakamlıklardaki tüketici sorunları hakem heyetlerine başvurulması gerektiğini belirten Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti

''Bankalara yapılan 1 milyon 825 bin şikayetin yüzde 72'si banka kartları ve kredi kartları hakkında. Kredi kartları şikayetlerinin yarıdan fazlası da ücret ve komisyonlara itiraz şeklinde yapılmış. Şu an 25 ile 45 YTL arasında kart ücretleri az gibi görünse de bankalar için ciddi bir gelir kapısı olmuş durumda. Basit bir hesapla ülke genelinde 41 milyon kredi kartı olduğu düşünülürse bankalara sadece kart ücreti olarak yılda 1 ile 1,5 milyar YTL aktarıyoruz.''

Bankaların aldığı hesap işletim ücretlerinin de insanları mağdur etmeye devam ettiğini belirten Palandöken, küçük hesap sahiplerinin bu ücretten muaf tutulması gerektiğini bildirdi.

AA