kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
'KRİZ KAÇINILMAZ OLDU'... Demokrat Parti adayı Barack Obama Cumhuriyetçi yönetimi orta sınıfla ilgili politikalarda başarısız bulduğunu söyledi. Obama, "Kriz bu nedenle kaçınılmaz oldu" dedi.

'Ekonomi sağlam' diyen McCain 2 puan geriledi

19.09.2008
Zogby ve Reuters'in ortak anketinde Demokrat aday Obama, "Ekonomimizin kökleri sağlam" diyen John McCain'in önüne geçti..
"Değişime, gerçek bir değişime ihtiyacımız var..." diyen Barack Obama, ABD'de Lehman Brothers'ın iflasıyla başlayan finansal krizin yaşandığı şu günlerde, Cumhuriyetçi rakibi John McCain'in önüne geçti. Son anketlere göre, ABD Başkanlık yarışında, Demokrat Parti adayı Obama, Cumhuriyetçi rakibi McCain'i solladı. ABD'de son günlerde yaşanan kredi krizinin McCain'in oy kaybetmesine neden olduğu söyleniyor. CBS televizyonuyla New York Times gazetesinin ortak anketinde Obama'nın, yüzde 43'e karşı yüzde 48'le önde gittiği görüldü. Aynı ankette bir hafta önce McCain'in iki puanlık üstünlüğü vardı. Zogby kuruluşuyla Reuters'in ortak anketinde de, Obama iki puan farkla önde çıktı. Bu ankete göre Obama yüzde 47, McCain yüzde 45 destek aldı. McCain, Cumhuriyetçi Partinin eylül başındaki kongresinin ardından Obama'nın önünde altı puanı bulan farklarla üstünlük sağlamıştı. Ancak bu üstünlük uzun sürmedi. McCain, "Ekonomimizin kökleri sağlam" diyordu. Şimdi ise Wall Street en "dramatik" zamanlarını yaşıyor. Cumhuriyetçi McCain, ekonomik krizde Washington'daki yönetimi suçlayarak, "Washington'daki yolsuzlukların önüne geçeceğiz. Wall Street'teki açgözlülüğe ve sorumsuzluğa karşı savaş açacağız" vaadinde bulundu. Obama ise Cumhuriyetçi yönetimin orta sınıfla ilgili politikalarda başarısız olduğu ve krizin bu nedenle kaçınılmaz olduğu görüşünü dile getirdi. Obama, iki dakikalık reklam filminden "Bu yaşananlar kötü şans değil. Sizler sorumluluklarınızla yaşarken, Washington sorumlu davranmadı. Bu yüzden değişime ihtiyacımız var gerçek bir değişime..." vurgusunu yapıyor. ABD'de ekonomik alanda son birkaç günde meydana gelen olumsuz gelişmelerin, McCain'in bazı seçmenlerce mevcut Cumhuriyetçi yönetimle özdeşleştirilmesine ve dolayısıyla Obama'nın anketlerde aldığı desteğin artmasına yol açtığına işaret ediliyor.
Haberin fotoğrafları