kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Tersanecilik sektörünü dinamitlemeye kimsenin hakkı yok"

Giriş Saati : 19.09.2008 23:32
Güncelleme : 19.09.2008 23:40
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla Tersaneler bölgesinde son zamanlarda hatalar olduğunu belirterek, kazaları farklı yönlere kanalize edilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Tüm olumsuzluklara rağmen sektörün ciddi bir büyüme gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "Kimsenin sektörü dinamitlemeye hakkı yok." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Türk Armatörler Birliği tarafından Büyük Kulüp'te verilen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinde armatörlerle buluşan Başbakan Erdoğan, denizcilik sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Tuzla haricinde Yalova'da ve Karadeniz'de modern tersanelerin yapıldığını aktaran Erdoğan, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde meydana gelen iş kazalarının ardından sendikalar tarafından yapılan protesto gösterilerini eleştirdi.

Sendikaların her gün eylem düzenleyerek olayları farklı alanlara kanalize etmeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Son zamanlarda Tuzla üzerinden, hatalar yok değil vardır. Ama bunu kalkıp da her gün çeşitli eylemlerle farklı yerlere kanalize etmek suretiyle, bu sektörü dinamitlemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu bizim de ciğerimizi yakıyor o farklı mesele; ama oturup problemleri, sorunları birlikte çözmeliyiz." diye konuştu.

Kazaların sona erdirilmesi için iş güvenliği ve eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, gemi inşa sektöründe 25 okul bulunduğunu belirterek, "Gemi inşa meslek liselerinin adedini çoğaltmamız lazım. Bunları başardığımız takdirde eğitimli kadrolarla kaza ve ölüm riski çok daha azalacaktır. Şu anda bu eğitim hizmetini verecek 25 okul var. MEB ve YÖK bu çalışmaları yürütüyor." şeklinde konuştu.


"GEMİŞTEN DERS ALDIK EKONOMİK KRİZ BİZİ ETKİLEMEZ"

Erdoğan, son günlerde dünya kamuoyunu meşgul eden ABD'de yaşanan ekonomik krizi değerlendirdi.

Türkiye'nin ABD'de yaşanan krizden etkilenmeyeceğine inandığını belirten Erdoğan, Türk ekonomisinin 2001'li yıllarda yaşanan krizlerden dersler gereken dersleri çıkardığını ifade etti. Erdoğan, Türk finans sektörünün durumunun iyi olduğunu ve yaşanan krizin Türkiye için ciddi bir risk taşımadığını belirtti.

"TÜRK HALKI SABIRSIZ"

İstanbul'da yaşanan trafik sorununa değinen Erdoğan, trafikteki sorunu Marmaray projesi, Metrobüs, lastikli tüp geçiş ve 3. köprü çalışmalarıyla bu sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

İstanbul'da günde ortalama 500-600 aracın trafiğe girdiğini aktaran Erdoğan, trafikte bir yerden başka bir yere giderken yolların kesilmesi üzerine bütün vatandaşların korna çalmaya başladığını ifade etti.

Avrupa'da devlet büyüğü gelirken sürücülerin yolun sağına çektiğini belirten Erdoğan, "Vatandaşlarımız biraz sabırsız. İstanbul'da, Başbakan biraz hızlı gitmek zorunda. Çünkü toplantılara veya görüşmelere yetişmesi gerek. Ama bakıyorsunuz, geçişimiz sırasında polis yolu kestiği anda hemen sürücüler kornaya basıyor. Hatta bazıları çıkıp el kol hareketi yapıyor. Avrupa'da bu yok. Tabii burada delikanlılık sökmüyor." şeklinde konuştu.

CİHAN