kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gözaltına alınan teğmen Mehmet Ali Ç. geçen dönemin dördüncüsü...

Ergenekon'un 8'inci dalgasında 5 teğmen

Enis YILDIRIM-Kadir ERCAN ANKARA
19.09.2008
Aralarında Ülkü Ocağı eski İstanbul İl Başkanı Levent Temiz ve sanatçı Nurseli İdiz'in de bulunduğu 19 kişi 5 ilde gözaltına alındı Genelkurmay Başkanlığı da 5 teğmenle bir askeri öğrencinin gözaltına alındığını açıkladı..
Ergenekon soruşturmasında ilk kez muvazzaf subaylar da gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla gözaltına alınan 5 teğmen ve 1 askeri öğrenci ifadeleri alınmak üzere askeri personel nezaretinde İstanbul Merkez Komutanlığı'na gönderildi. Gözaltına alınan Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli teğmen Mehmet Ali Ç., geçen yıl Kara Harp Okulu'ndan dönem dördüncüsü olarak mezun olmuş ve diplomasını dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan almıştı. Genelkurmay Başkanlığı da, TSK'daki Ergenekon gözaltılarını internet sitesinden şöyle duyurdu: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Eylül 2008 tarihli talimatı üzerine, 5 teğmen ve 1 askeri öğrenci 18 Eylül 2008 tarihinde askeri makamlar tarafından gözaltına alınmıştır. 2. Anılan personel, talimat gereği ifadeleri alınmak üzere askeri personel nezaretinde İstanbul Merkez Komutanlığı'na sevk edilmişlerdir"

İKİSİ KARDEŞ
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli semtlerdeki 9 ayrı ev ve işyerine eşzamanlı baskın düzenledi. Ergenekon'un dinci kanadına yönelik yapıldığı ileri sürülen operasyon kapsamında, Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli teğmen Mehmet Ali Ç.'nin yanı sıra, sivil kişiler Mehmet O. K., Kurtcebe B., Rıfat Y., Hamza D., Rıza D., Süleyman S., Önder K. ve Doğukan Y. gözaltına alındı. Zanlılardan ikisinin kardeş olduğu öğrenildi. 8 zanlı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a gönderilirken, teğmen Ç., Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. Teğmen Mehmet Ali Ç.'nin Hakkâri, Mersin ve İzmir'de bulunan devre arkadaşı 4 teğmen ile bir askeri okul öğrencisi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerlerin, bir süre önce Ergenekon'da tutuklanan Toplumsal Dönüşüm Yayınevi sahibi Durmuş Ali Özoğlu ile bağlantısı olduğu öne sürüldü.

SAĞLIK KONTROLÜ
Teğmen Mehmet Ali Ç. bir Albay'ın nezaretinde Ankara Adliyesi'ndeki Adli Tıp Kurumu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Teğmen, "Ergenekon'la bağlantınız olduğu için mi buraya getirildiniz?" sorusuna, "Benim Mustafa Kemal ile bağlantım var" karşılığını verdi. Gözaltına alınan Mehmet O. K.'nın Bayrak FM adlı radyoda çalıştığı belirtilirken, radyonun Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özen, "Hiçbirini tanımıyorum. Bizim radyomuzda çalışmıyorlar" dedi. Zanlılardan bazılarının telefoncu ve garson olduğu öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 8 kişiye basın mensupları "Ergenekon ile bağlantınız var mı? Niçin gözaltına alındınız?" diye sordu. Bir zanlı, "Devletin yanlışlığı" ve "Dağdaki çobanın Ergenekon ile ne bağlantısı var" diye yanıtladı. Ayrıca Ankara, İzmir ve Mersin'de gözaltına alınan 8 kişi ise dün gece Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.