kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nın iftar yemeğinde partililerle bir araya geldi.

Başbakan'dan boykot çağrısı

ANKARA
19.09.2008
Erdoğan, parti teşkilatına, isim vermeden Doğan Grubu'na bağlı gazeteleri satın almamaları yönünde çağrı yaptı ve "Bu gazeteleri evinize sokmayın" dedi..
AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nın Bilkent Otel'de verdiği iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Feneri davası sürecinde Doğan Grubu ile yaşadığı gerginliği yeni bir boyuta taşıdı. Erdoğan, isim vermeden partilileri grup gazetelerini boykot etmeye çağırdı. Erdoğan şunları söyledi: "Bu ülkede medya güvenilirliğini yitirmiştir, kendini bitirmiştir. Partimin mensupları olarak yalan yanlış yazan medya karşısında sizler de kampanyanızı yapın ve bu gazeteleri evinize sokmayın. Bunu başka türlü değerlendirebilirler. Siz bize karşı yalan yanlış bu tür kampanyalar yapıyorsunuz. Biz de size karşı en doğal kampanyamızı başlatıyoruz. Almayacağız. Hangi dilden anlarsanız, o dilden konuşacağız. Biz bu ülkede hizmetlerimizi canla başla sürdürürken bir de sizinle mi uğraşacağız. Bizim işimiz, gücümüz var arkadaşlar."

DEDİKODULARA YANIT VERDİ
Başbakan Erdoğan, muhalefetten yapılan, "Her seçmene birer Cumhuriyet altını dağıtıyorlar" iddiasına da tepki gösterdi. "Düşünebiliyor musunuz 16 milyon 500 bin Cumhuriyet altını dağıttık. Bunlar hesap da bilmiyorlar" diye konuşan Erdoğan, bir televizyon programında yapılan, "Başbakan'ın 1 milyar doları var" değerlendirmesine de tepkisini şöyle dile getirdi: "Bir tane moderatör, kendisine saygım da olan bir insan beni dolar milyarderi olmakla suçluyor. Yazıklar olsun, ya sen hesap bilmiyorsun, ya matematik. Ya da hiç kitap okumadın. Dolar milyarderi ne demek? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına bunu nasıl yakıştırıyorsun? Bizi dolar milyarderi olarak tasnif ediyorlar, sonra işin içinden çıkamıyorlar. Geri vitese takıyorlar."

"ELEŞTİRİ YERİNE İFTİRA"
Muhalefetin yapıcı eleştirilerini saygıyla karşılayacaklarını belirten Başbakan, "Eleştiri yerine iftira atılıyor, kara çalınıyor. Siyaset yalanlarla yapılmaya çalışılıyorsa buna itirazımız olur. Onlar siyaset minderinin dışına çıkarak orada güreşmek istiyorlar. Ama biz diyoruz ki siyaset minderde yapılır. Yapılanlara kara çalmaya, hükümetin hızını kesmek için kampanyalar düzenlemeye devam edeceğiz diyorsanız, gereken cevabı alacağınızı da iyi bilin" dedi. Erdoğan ayrıca martta yapılacak yerel seçimin startını da vererek teşkilata çalışmaları telkininde bulundu.