kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP'li Belediye Başkanına soruşturma izni

Giriş Saati : 16.09.2008 13:00
Güncelleme : 16.09.2008 22:53
Yeni Haber
Danıştay 1.Daire AKP'li Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a ve diğer belediye yöneticileri hakkında Kürt Ahmet lakaplı Ankaralı işadamı Ahmet Turgut'un oğlu Kadir Turgut'un arsasına ilişkin yaptığı başvuruyu haklı bularak soruşturma izni verdi.

Danıştay 1. Dairesi, Kadir Turgut'un Kuşadası Türkmen Mahallesi'nde bulunan 706 ada ve 4 parsellik alana izinsiz olarak müdahale edilmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı'nın 21 Mayıs 2007 tarihinde verdiği 2007/100 sayılı soruşturmaya izin verilmemesi kararını iptal etti. Danıştay 1. Dairesi'nin söz konusu kararıyla, Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Fen İşleri Müdürü Rebii Bülent Tunçalp, Fen İşleri Müdürü Saadet Erdoğan, Fen İşleri Müdür Vekili Müge Bayrak, Yazı İşleri Müdür Vekili Şükran Sarsılmaz ve Park ve Bahçeler Amiri Ali Harmankaya'nın yargılanmasının yolunu açtı.

Bu kamu görevlileri hakkında yapılan başvuruda, "Mülkiyeti Kadir Turgut'a ait arsaya izinsiz olarak müdahale etmek, bedelini ödemeden toprak almak, taşınmazla ilgili icradan kaçınma amacıyla içeriği itibarıyla gerçeğe aykırı sahte encümen kararı düzenlemek, serbest harita mühendisince hazırlanan resmi geçerliliği olmayan plankoteyi mahkemeye sunmak, tapuda vasiyet şerhli olan taşınmazların mevzuata aykırı olarak terkini için talepte bulunmak" suçlarından soruşturma yapılması istenmişti.

Mahkeme yaptığı inceleme sonucunda 2000-2007 tarihlerini kapsayan yıllarda gerçekleşen olayla ilgili Tetkik Hakimi Tanju Kızılkuş'u da dinledikten sonra 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun uyarınca soruşturma yapılmasına izin vererek yargı yolunu açtı.

(ANKA)