kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Almanya'da Türkiye yargılandı"

Giriş Saati : 16.09.2008 14:59
Güncelleme : 16.09.2008 22:53
Yeni Haber
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, Almanya'da süren ve yarın kararın açıklanması beklenen Deniz Feneri yolsuzluğu davasıyla, Türkiye'nin yargılandığını öne sürdü. Davanın dünkü duruşmasında, Başbakan Erdoğan'la, dolandırıcılık suçu tespit edilen Mehmet Gürhan'ı yan yana gösteren fotoğrafın dakikalarca mahkeme salonuna yansıtıldığını ifade eden Kılıç, yine Kanal 7 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karaman'ın gelini ile Başbakan Erdoğan'ın gelinin kız kardeş olduklarının belgelendiğini kaydetti.

Deniz Feneri'nin Almanya'da görülen davasında, ilişkilerin çorap söküğü gibi ortaya çıktığını ifade eden Kılıç, "Bu mahkemede Türkiye yargılandı" dedi.

Davanın dünkü duruşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının dolandırıcılığı tespit edilen Mehmet Gürhan'la birlikte dakikalarca mahkeme salonuna yansıtıldığını belirten Kılıç, bu durumun Türkiye açısından utanç verici olduğunu söyledi.

BAKAN ÇİÇEK BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kılıç, duruşmada Cemil Çiçek'in, Adalet Bakanı olduğu dönemde Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile yaptığı görüşmenin de detaylarıyla birlikte aktarıldığını hatırlattı ve "Yetmedi İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kanal 7 televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karaman'ın oğlunun düğününde nikah şahitliği yaptığı belgeleriyle ortaya konuldu" dedi. CHP'li Kılıç şunları söyledi:

"Erdoğan aile fotoğrafı içinde bulunan Zahid Akman'ın para transferinde hem kurye hem de alıcı olarak görev aldığı Alman mahkemelerince belgelendi. Zeki Karaman'ın gelini ile Tayyip Erdoğan'ın gelinin kız kardeş olduğu Alman mahkemelerince ortaya çıkarıldı. Böylece Erdoğan ve Karaman ailelerinin akrabalıkları da belgelendi. Şimdi sayın Başbakana soruyorum, dava başladığında, "Ben bunları tanımıyorum' diyen sayın Başbakan, nasıl olur da tanımadığı insanların davasıyla ilgili Federal Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğine davanın akıbetini sorabiliyor. Dolandırıcılık nedeniyle gözaltına alınan üç kişinin yerine, dolandırılan vatandaşların durumunu sorsaydı, biz sayın Başbakana teşekkür ederdik. Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanına soruyorum. Almanya'dan İnterpol aracılığı ile size sorulan sorulara Türkiye neden ayak direyerek işi yavaştan alıyor. Sayın Başbakan bunların hesabını teker teker Türk kamuoyuna versin."

MERKEL'İN DANIŞMANINA TELKİNDE BULUNULDU MU?

CHP'li Kılıç, duruşmada Türk Hükümeti'nin veya Berlin Büyükelçiliği'nin Almanya Başbakanı Angela Merkel'in danışmanına Deniz Feneri davasıyla ilgili herhangi bir telkinde bulunup bulunmadığının da Hükümet yetkililerince açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

(ANKA)