kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Mahalli seçimler için hazırlığa başladık''

Giriş Saati : 16.09.2008 16:44
Güncelleme : 16.09.2008 22:53
Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, mahalli seçimler için aday belirlemeye başladıklarını bildirdi.

Recai Kutan, Taksim İnternational Groups Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, milli görüşe sahip kişilerin yerel yönetimlerde üstün başarı ve performans gösterdiğini savundu. Kutan, ''Biz mahalli seçimlere çok büyük önem vermekteyiz. Bu sebeple tüm partilerden önce seçim çalışmalarına başladık ve yavaş yavaş adaylarımızı bile belirlemeye başladık'' dedi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, emekli, memur ve esnaf başta olmak üzere her kesimin bundan nasibini aldığını iddia eden Kutan, şöyle devam etti:

''Kişi başına düşen gelirle ilgili bazen 7, bazen 9 bin dolar olarak ifade edilen açıklamalar, tebessümle karşılanır. '7-9 bin dolar milli geliriniz var. Bu seviyeye çıktınız, daha ne istiyorsunuz?' diyorlar. İyi bir ekonominin hedefi halkın tamamının refah seviyesini yükseltmek olmalı. Belirli bir kesim var mutlu olan. Bunlar hiçbir zaman kazanmadıklarını kazandı. Zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oldu.

İhracat patladı doğru. Ama nasıl patladı? Hiç ithalattan bahsedilmiyor. Düşük kur sebebiyle ithalat cazip hale geldi. Yüksek faizle de dışarıdan sıcak para geldi. Türkiye ekonomisini de IMF'nin koyduğu bu uygulama nedeniyle adeta çöktürdü.''

TARTIŞMALAR VE DENİZ FENERİ DAVASI

Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan, bir soru üzerine, Türkiye'nin ekonomi ve dış politikada tehlikeli gelişmelerin yaşandığını ve gündemi meşgul eden konuların da bunlar olması gerektiğini söyledi.

Son genel seçimlerden bu yana sürekli tartışmaların yaşandığını ifade eden Kutan, şöyle konuştu:

''Şimdi son olarak da medya grubu ile katiyen tasvip etmediğimiz bir üslupta adeta bir kapışma yaşanıyor. Allah rızası için yapmayın bunu. Türkiye'nin her zamandan çok huzura ve barışa ihtiyacı var. Sizin bu tutumlarınız gerilimleri, ülkede kamplaşmayı artırıyor. Bunları bir an önce bırakın. Ama kimse bizi dinlemiyor. Oysaki siyasilerin bunlarla uğraşmak yerine bu ülkenin meselelerini halletmek üzere ne çözümleri var, onu anlatması gerekir.''

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nin topladığı yardımları kanunsuz bir şekilde birtakım kişi ve kurumlara aktardığı yönündeki iddiaların yargıya intikal ettiğini hatırlatan Kutan, şunları kaydetti:

''Yaşadığımız Deniz Feneri meselesi, bir haftadır televizyonları ve gazeteleri işgal edecek bir konu mu? Elbette bir yolsuzluk var ise yargıya intikal eder. Ama şimdi bir sürü laflar söyleniyor. Elbette tarafsız olarak yargı inceler ve suçluları cezalandırır. Sadece bir temenni olarak bir kere söylersin. Ama yaşadığımız bu tutumları tasvip etmiyoruz.

Deniz Feneri ile ilgili olarak gazetelerin haberlerine istinaden yorum yapmayız. Bekliyoruz. Değerlendirmesini şimdi yapmak doğru olmaz. Saadet Partisi yargısız infaza girmez. Erbakan hocamızın bize 1960'lardan beri söylediği şey de bu. Bizde gaz ve mikrop harbi yok. Mücadeleyi kesin olan belgelere göre değerlendiririz.''