kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP'li yöneticiden haber alınamıyor

Giriş Saati : 16.09.2008 12:43
Güncelleme : 16.09.2008 22:53
Yeni Haber
Tunceli'de önceki gece PKK tarafından kaçırılan AKP İl Yöneticisi Ali Aşkın'dan hala haber alınamıyor.

Şehir merkezine 2 km mesafede bulunan kendisine ait kum ocağı şantiyesine gelen silahlı 2 PKK'lı tarafından kaçırılan Aşkın'ın kurtarılması için bölgede başlatılan operasyon ise devam ediyor.

Tunceli'de önceki gün kaçırılan AKP İl Yöneticisi ve aynı zamanda iş adamı olan Ali Aşkın'ın durumuna ilişkin, AKP İl Yönetimi ve yetkililerden açıklama gelmedi. Şehir merkezine 2 km uzaklıkta buluna ve özel harekat polislerinin görev aldığı iki hakim tepeden kum ocağının net görülmesine rağmen, kaçırılma olayının gerçekleşmesi de emniyet içinde tartışmalara neden oldu. Aşkın'ın kaçırılmasının ardından jandarmaya durumun bildirilmesi üzerine bölgede başlatılan operasyonlar ise devam ediyor. Kutuderesi, Pülümür Vadisi ve Kırmızı dağ bölgesinde süren operasyonlarda henüz bir ize rastlanmadığı bildirildi.

Konuya ilişkin, AKP'li yöneticiler ve mülke amirlerden şu ana kadar yapılan resmi bir açıklama ise yok. Milli Eğitim Haftası Kutlama etkinliklerine katılan AKP İl başkanı Cihan Açıkgöz ve Tunceli Valisi Mustafa Yaman, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Resmi olarak kaçırılma olayı doğrulanmamasına rağmen AKP yöneticileri, il binası ve ilçe binaları koruma altına alındı. Teşkilat binaları etrafından güvenlik önemleri arttırılırken, AKP'lilerde, sivil giyimli polisler tarafından, uzaktan koruma yöntemi ile korumaya alındıkları belirtildi. Tunceli Cumhuriyet Savcılığı'nın da konuya ilişkin soruşturma başlattığı öğrenildi.

PKK, daha önce yaptığı açıklamalarda bölgede görev yapan AKP ve CHP'lileri tehdit etmiş, görevlerinden istifa etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

(ANKA)