kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"TBMM Deniz Feneri'ne verdiği ödülü geri alsın"

Giriş Saati : 16.09.2008 14:35
Güncelleme : 16.09.2008 22:53
Yeni Haber
TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük ile Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a yazdıkları mektupta, "2007 yılında Türkiye'de kurulu olan Deniz Feneri Yardımlaşma Derneği'ne TBMM tarafından verilen özel ödülün geri alınması için gereğinin yapılmasını" istedi.

CHP'li Mumcu, Küçük ve Tüzün'ün, Meclis Başkanı Toptan'a yazdıkları mektupta, Deniz Feneri e.V. Derneği hakkında Almanya'da açılan davaya dikkat çekildi ve Alman savcının iddianamesi hatırlatıldı. İddianamede derneğin hesap numaralarından nakit olarak çekilen paraların büyük bir kısmının yardıma muhtaç kişiler için harcanmadığına işaret edilen mektupta, "Ayrıca, iddianamede 'Deniz Feneri e. V.'nin yanı sıra, Türkiye'de, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin olduğu, yapılan soruşturma ve araştırmaların sonunda, her iki derneğin olduğu gibi, Almanya'daki Kanal 7 ile Türkiye'deki Kanal 7 sorumlularının çok yakın ilişkilerinin olduğu ortaya çıkarılmıştır.' denilmektedir" ifadesine yer verildi.

Mektupta şöyle denildi:

"Meydana gelen gelişmeler sonrasında; halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunmadığı, tam tersi yönetimde bulunanların kendi kişisel çıkarları için halkın masum duygularını sömürdüğü anlaşılan Deniz Feneri Yardımlaşma Derneği'ne verilen bu özel ödülün, TBMM Başkanlık Divanı'nca geri alınması için gereğinin yapılmasını arz ederiz."

(ANKA)