kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MHP'de adaylık kriteri şaibesiz olmak

Giriş Saati : 16.09.2008 12:53
Güncelleme : 16.09.2008 22:53
Yeni Haber
Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde "Büyük Çatı" formülünü uygulamaya koyan MHP, adaylık kriterini "asgari müştereklerde buluşma" ve "şaibesiz olma" şeklinde belirledi.

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, seçim hazırlıklarını sürdürdüklerini ve adayların Kasım ayından itibaren netleşeceğini belirterek "MHP'de siyaset yapmak istiyorum diyen herkese kapımız açık. Ancak ölçümüz adayın şaibesiz olması ve asgari müştereklerde buluşabilmemiz" dedi.

CİDDİ ARAŞTIRMA YAPIYORUZ

Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere "Büyük Çatı" formülüyle hazırlanan MHP, aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını, her il ve ilçede seçime gireceklerini belirtirken, aday isimlerinin ise Kasım ayından itibaren netleşeceğini bildirdi. Yerel seçim öncesi MHP'ye diğer partilerde siyaset yapan pek çok ismin yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Çobanoğlu, adayları belirlemede en önemli kriterlerinin ise "şaibesiz olması" olduğunu dile getirdi. Türkiye'deki belediyelerin üçte ikisinin iktidar partisinden olduğunu ancak geçen sürede AKP'li belediyelerce hizmet üretilmediğini, bunun yerine "rant" paylaşımı olduğunu ifade eden Çobanoğlu, "AKP'li belediyeler adeta "hizmet yok rant paylaşımı var' anlayışıyla çalıştı. Malum son günlerde de AKP ve AKP'li belediyeler hakkındaki yolsuzluk ve usülsüzlük iddiaları ayyuka çıktı. Bu nedenle biz seçim öncesi "herkese kapımız açık' diyoruz ancak bir şartla; ille de şaibesiz ve lekesiz olacak. Ve tabi ki asgari müştereklerde buluşacağımız isimler olacak. Her bir aday adayı hakkında ciddi araştırmalar yapıyoruz. Adı şaibeye karışan hiçbir adayın partimizde yeri yok" diye konuştu.

KAMUOYU ARAŞTIRMALARI BELİRLEYİCİ OLACAK

İl ve ilçelerin yanı sıra MHP olarak İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Büyükşehirlerde de iddialı olduklarını ve MHP'nin bu yerel seçimlerde önemli oranda belediye başkanlığı kazanacağına inandıklarını ifade eden Metin Çobanoğlu, aday isimlerinin belirlenmesinde yaptıracakları kamuoyu yoklamalarının da etkili olacağını söyledi. MHP'nin İzmir adayının İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu olduğunu, Ankara ve İstanbul içinse isim belirleme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Çobanoğlu, belirleyecekleri adayların ise aday oldukları Büyükşehirlerin sorunlarına çözüm üreten projelerle seçmenin karşısına çıkacağını söyledi.

(ANKA)