kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mullen dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edildi. Mullen'in askeri nişanlarının altına Türk ve ABD bayraklarının yer aldığı bir de rozet taktığı görüldü.

'Türkiye talep ettikçe desteğe devam'

ANKARA
16.09.2008
"Kerkük için endişeliyim" diyen ABD Genelkurmay Başkanı Mullen, PKK'ya karşı ABD'nin desteğinin talep edildiği sürece devam edeceğini söyledi..
Ekimde süresi dolacak olan sınır ötesi operasyona ilişkin tezkerenin uzatılması için hükümet düğmeye basarken, ABD Genelkurmay Başkanı Michael Mullen, PKK'ya karşı TSK'nın sürdürdüğü operasyonlarda ABD'nin desteğinin "talep olduğu müddetçe" devam edeceğini söyledi. Mullen, yeni tezkere ile birlikte Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına devam etme ihtimali hatırlatıldığında, Türk hükümetinden yeni bir talep gelmediğini belirtip, "Bu Türk hükümetinin vereceği karar. ABD'nin desteklediği operasyonların faydalı olduğunu düşünüyorum" karşılığını verdi. Mullen, "PKK'ya karşı birlikte verilen mücadele devam edecektir. Bu mücadeleyi her zaman için sürdürmemiz gerekiyor. İstihbarat paylaşımı devam edecek" dedi.

MONTRÖ GARANTİSİ
Önceki gün İstanbul'da Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen Mullen, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ile bir araya geldi. Mullen ele aldıkları konulara ilişkin şu bilgileri verdi:

* Montrö'de bir değişiklik planlamıyoruz. Amerikan gemileri bu anlaşmaya uydu ve bu çerçevede hareket etmeye devam edeceğiz.

* Gürcistan, NATO'ya üyelik yolunda ilerliyor. Eğer üye olursa NATO kuralları uygulanacak ve kolektif savunma yapılacaktır, NATO müdahale edecektir.

* Kuzey Irak'taki duruma da değindik. Kerkük'te istikrar ve barış önemli. Bu konuda biz de Türkiye de endişeli. Bu konuyu Irak'ın bütünlüğü ve barışçıl yolla ele almalıyız.
Haberin fotoğrafları