kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Amerikan Yardımı!
Dünya Bankası'nın bir raporuna göre yolsuzlukla mücadelenin kilit halkası, kamu ihaleleri.. Bu halkayı kırmanın tek yolu da ihaleleri partilerin kontrolundan çıkarmak! ATO'nun yaptığı bir anket, kamu ihalesi kazanan firmaların "yarı resmi vergi" gibi partilere rüşvet ödediklerini ortaya koyuyor.

A. SAVAŞ AKAT
Başbakan Ecevit'in ABD gezisi
Kamuoyu üç gündür Başbakan Ecevit'in büyük bir heyetle birlikte ABD'ye yapmakta olduğu ziyarete odaklandı. Medya olayı çok yakından izliyor. Sabah gazetesinin yazarları da Washington'da. Yazıyı Ecevit-Bush görüşmesinden önce yazıyorum.

ÇETİN ALTAN
Yabancı genelkurmaylar ve Türkiye'nin gizli "Gurka"lığı..
ABD'nin daveti üstüne, Ankara'nın Washington'a bir hayli kalabalık bir heyetle yaptığı çıkartma sonucu, Türkiye'nin ricaları somutlaştı: - Bizi şimdiye dek, sadece askeri alanda sımsıkı sadık bir müttefik; yani ülkesinde dilediğiniz kadar askeri üs kurabileceğiniz, gerek gördüğünüzde köylü...

HAŞMET BABAOĞLU
Beyoğlu'ndan insan manzaraları
Kravatı, kruvaze ceketi yerinde, oturduğu merdiven başıyla uyumsuz bir durmuş oturmuşluğun izlerini taşıyan orta yaşlı adam "çocukluğumdan beri keman çalarım, İngilizce ders vermek için öğrenci arıyorum" demiş... Ama resminin altında sadece "otel müşterisi" yazıyor.

ERDAL BİLALLAR
Amerika gezisi
Düşünün; 13 saat uçarak Amerika'ya giden Başbakan Ecevit, acaba Başbakanlık binasından iki adım yürüyüp Kızılay'a çıksaydı... IMF Başkanı ile konuşacağına, önceliği vatandaşa verip, onunla konuşsaydı daha iyi olmaz mıydı? Halkın ne halde olduğunu anlasaydı, ne istediğini duysaydı...

MURAT BİRSEL
Amerika'nın gündeminde Irak yok... Rüşvet var!
Başbakan Ecevit -ve heyet- Amerika'da temaslarını sürdürürken... Karşılıklı dosyalar açıldı. Bizim dosyamızda ekonomi vardı... Onların dosyasında Irak olmasını bekliyorduk. Oysa Amerikan dosyasından, "Türkiye'de rüşvetçiliğin yabancı sermayeyi durdurduğu" çıktı.

YAVUZ DONAT
Kimin 200 milyarı var?
Pazartesi günü Bursa'da "Cemal Usta'nın Yeri'nde" İskender Kebap yerken, bankacı Turgut Yılmaz "ortaya" bir soru sordu: - Bankada 200 milyar lira ve üzerinde parası olanların toplam sayısı nedir? Masadakiler, tahmin yapmadan önce, Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Bey'e sordular:

UĞUR DÜNDAR
Öldürün şu çevrecileri!
Önce gazetenin "Vay kalas vay!" manşetiyle duyurduğu haberi birlikte okuyalım: "Birbirinden ilginç protestolara imza atan Uluslararası Çevre Örgütü Greenpeace-Yeşil Barış"çıların son hedefi, İzmir Aliağa'daki tesisler oldu! Asbest gibi zehirli maddeler içeren gemilerin Türk sahillerinde sökülmesine tepki gösteren çevreciler...

OKAY GÖNENSİN
Adalet Bakanlığı
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün, cezaevlerindeki yeni düzenlemeler ve ölüm oruçlarıyla ilgili açıklamaları farklı tepkilerle karşılaştı. Adalet Bakanlığı, ülkenin birkaç açıdan yaşadığı geçiş süreci içinde en ağır görevleri yürütmek durumunda kalmıştır.

METİN MÜNİR
Kobra mevsimi
Defense News adlı bir yabancı yayının verdiği habere göre Türkiye'nin Amerika'dan askeri amaçlı 50 Cobra helikopter satın alması konusundaki son engel de ortadan kalktı. Helikopterlerin elektronik donanımının hangi ülkede imal edileceği konusundaki anlaşmazlık dolayısıyla konu bir yıldan fazla bir süre sallantıda idi.

ERDOĞAN SEVGİN
Ilgaz meydan muharebesi!
Eray sanki bir buz adam... Sanki sinirleri alınmış! Onun yerinde bir başkası olsaydı - ne bileyim Melih, Edi, Murat - Ilgaz Dağları'nda kan gövdeyi götürürdü. Düşünebiliyor musunuz; elektrik Sinan'ı eledi diye, neden elediğini milyonlara duyurdu diye, bütün ev cephe almış filozof Eray'a.

NADİN TAŞCIOĞLU
Sendikasyonlar 'lütfen' yenilenecek
Yeni yılla birlikte bankalara yine yurtdışı yolları gözüküyor. Road-show'a çıkarak geçen yıl aldıkları sendikasyon kredilerini yenilemeye çalışacaklar. Geçen yıl açılışı, krizin tam göbeğinde Garanti Bankası yapmıştı. Bu kez de Garanti ve İş Bankası'nın ilk hareketi yapması bekleniyor.

MEHMET TEZKAN
Yılın sorusu: Siyaset mi değişecek, siyasetçi mi?
Ankara'yı, İstanbul'u bir kenara koyun.. Yapılan gece yarısı operasyonunun adı Ankara'yı küçültmek midir, İller Bankası'nda toplanan payı artırarak gizli gizli büyümek midir?.. İstanbul, Ankara ve Kocaeli'nin gelirini kısmak ANAP'ın Türkiye yerinden yönetilmelidir teziyle ne kadar bağdaşmaktadır?..

HINCAL ULUÇ
Galatasaray'da Lucescu devrimi!..
Werder Bremen maçında sahaya çıkardığı 11, Lucescu'nun hem kendisinde, hem de Galatasaray'da bir devrim yapma niyetinin göstergesiydi. Orta alanda koşan adamların tümünden vazgeçmiş, hepsi klas, hepsi topa basan ve hepsi topla oynamayı sevenlerin futbolcularının tümünü sahaya sürmüştü..

HAYRULLAH MAHMUD
Hangi yürek?
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün bir grup gazeteciyle "ölüm oruçları"nı tartıştığı gecede kopan fırtınalar bağlamında, hadisenin özüne dönük birkaç satır Öncelikle Bu anlamda zaman tünelinden bir anektod Bundan yıllar öncesi Hindistan'ı yeniden yaratan büyük devlet adamı Gandhi, açlık grevindedir.

EMRE AKÖZ
Astroloji diploması
Bu köşeyi sürekli takip eden okurlarımız hatırlayacaktır... Ciddi bir yarışma programında sorulan, "Burçları sırasıyla sayınız" sorusu tepki toplamıştı. Bunun üzerine ben de, her gün gazetelerde fal köşesi çıkıyor; bilimsel olmasa da, neticede bu da bir bilgi biçimidir, enformasyondur, neden sorulmasın, demiştim.

REFİK DURBAŞ
Ahmed Arif Şiir Ödülü...
Hasretinden Prangalar Eskittim kitabının unutulmaz şairi Ahmed Arif, manevi ağabeyimdi. 1991 yılında aramızdan ayrılmadan bir yıl kadar önce, hayatı ve şiiri üzerine oldukça uzun bir konuşma yapmış, bu konuşmayı da 8-16 Nisan 1990'da "Cumhuriyet" gazetesinde yayımlamıştım.

MEHMET BATURALP
2 kişi yetti
Basketbolu bu kadar çirkinleştiren Slask takımından başkasını bulmak herhalde çok zor olurdu. Bu takım, sezon başındaki güçlü kadrosundan Alanoviç, Einikis ve Fetisov gibi klas oyuncularını kaybedince sıradan bir takım olmuştu. Basketbolun enteresan bir yönü vardır.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır