kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ahmed Arif Şiir Ödülü...

Hasretinden Prangalar Eskittim kitabının unutulmaz şairi Ahmed Arif, manevi ağabeyimdi. 1991 yılında aramızdan ayrılmadan bir yıl kadar önce, hayatı ve şiiri üzerine oldukça uzun bir konuşma yapmış, bu konuşmayı da 8-16 Nisan 1990'da "Cumhuriyet" gazetesinde yayımlamıştım.

Kendisinin de özenle gözden geçirdiği bu konuşma daha sonra "Ahmed Arif Anlatıyor: Kalbim Dinamit Kuyusu" başlığıyla kitap olarak da yayımlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, şimdi bir kadirşinaslık örneği olarak hemşehrisi Ahmed Arif adına şiir ödülü düzenliyor. Ödül, 25 Mayıs - 2 Haziran 2002 arasında düzenlenecek "Diyarbakır 2. Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında yer almakta...

Başta Ahmed Arif'i ve şiirini sevenler olmak üzre, şairleri bu ödüle katılmaya çağırıyorum. Çünkü ödülün seçici kurulunda ben de bulunmaktayım.

1. Ahmed Arif şiir ödülüne yayımlanmış kitap ve yayımlanmamış dosya ile katılınır.

2. Ödüle katılacak şiir kitaplarının 1 Ocak 2001 tarihinden sonra yayımlanmış olması gerekmektedir. Altı adet şiir kitabı gönderilmelidir.

3. Yayımlanmamış, kitap bütünlüğü taşıyan şiir dosyası, çift aralıklı olarak daktilo ya da bilgisayar ortamında yazılmış olmalı ve altı nüsha olarak gönderilmelidir.

4. Yayımlanmamış dosya ile katılanların, yaşamöykülerini, bir adet fotoğraflarını ve adreslerini kapalı bir zarfın içerisinde, şiir dosyası ile birlikte göndermeleri gerekmektedir.

5. Ahmed Arif şiir ödülü her iki dalda bir yapıta verilecektir. Seçici Kurul'un, "Dikkate Değer Yapıt" belirleme hakkı saklıdır.

6. Ahmed Arif şiir ödülü, 2002 yılı için 500.000.000 TL'dir.

7. Ödül, şairin ölümünün 12. yılı olan 2 Haziran 2002 tarihinde düzenlenecek bir törenle, Seçici Kurul'un belirlediği yapıtın yaratıcısına, bir plaket ile birlikte verilecektir.

8. Ahmed Arif şiir ödülüne katılacak yapıtlar, 31 Mart 2002 tarihine kadar "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü - Diyarbakır" adresine elden ya da posta ile ulaştırılmalıdır.

Ahmed Arif şiir ödülü "2002" Seçici Kurulu A.Hicri İzgören, Mehmet H. Doğan, Orhan Alkaya, Refik Durbaş ve Ülkü Tamer'den oluşmaktadır.

İletişim Telefonu: (0412) 223 49 42- 228 08 97; Fax: (0412) 224 41 73

Haydi, şairler Ahmed Arif için yarışmaya...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır