kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Baskı altında..
Başbakan Ecevit "Apo'nun idam kararını kimseyle pazarlık konusu yapmayız. Baskı, tam aksi sonuç doğurabilir" dedi.

RAUF TAMER
Kolayı vardı
Bir mahkeme kararı veriliyor.
Ama bu karar uygulansın mı, uygulanmasın mı diye kamuoyunda tartışma açılıyor.

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Barbunya ayıklamak
Akşam yedi buçuk sularında gözüm mutfak sebzeliğindeki bir kilo taze barbunyaya takılınca çağrışım yaptı: Ankara'da çalışırken tanıdığım bir kız vardı, bir yandan telefonlara cevap verirken diğer yandan da masa altında akşama pişireceği barbunyayı ayıklardı.

TAYFUN DEVECİOĞLU
IMF'den 7 milyar dolar geliyor
Bir garip basın toplantısı. Herkes karnından konuşuyor. Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, Türkiye ile IMF arasında bir stand-by anlaşması için mutabakata varıldığını belirtip, enflasyon hedeflerini de ortaya koyuyor.

CAN DÜNDAR
Kuyu
Hayatınızda hiç kuyunuz oldu mu? diye soruyordu beni hiç mektupsuz bırakmayan bir sevgili okurum geçenlerde... O'nun olmuş; "Hayatımın büyük bölümünü kaplayan bir kuyu hem de...

SELAHATTİN DUMAN
Piercing modasının bizdeki öncüsü kocaoğlan..
Piercing modasının tarihte de yeri var.. Mesela Sezar'ın korumaları göğüs uçlarına halka takarmış.. Firavunlar döneminin Mısır'ında kraliyet ailesi mensupları göbeklerini halkayla süslermiş.. Hindular'ın da burnu hızmalı..

HINCAL ULUÇ
Mumyalayıp da mı saklasak?..
Bir Mumya tartışması gidiyor, bizde de, dünyada olduğu gibi.. Ama millet de bileti alıp gidiyor, film rekorlar kırıyor..

MEHMET ALTAN
Vahşi Batı'da idam ve Oturan Boğa
Kuzey Irak'ta kurulmakta olan Kürt devleti ve Ortadoğu'daki Kürtler'in siyasal geleceği ile meşgul bulunan Amerika Birleşik Devletleri, Abdullah Öcalan'a verilen idam cezasını, karar sonrasında gösterilerle ve açıklamalarla çalkalanan Avrupa'dan daha farklı yorumladı.

CAN ATAKLI
Karayolları'nın feryadı
Hatırlarsınız, geçen hafta otoyolların bozukluğu ve gişelerde çekilen sıkıntıyı dile getirmiştim. Bunun üzerine Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit aradı, uzun bir sohbet yaptık.

AHMET VARDAR
Turizme nasıl önem veriyoruz!
Çok enteresandır, ülkemizde dağ gibi bir Turizm Bakanlığı, dünya kadar personel ve bütçe var ama turizm konusunda yine bizim sade vatandaşlarımız çırpınır, didinirler.

ZÜLFÜ LİVANELİ
IMF yeşilimtrak
Bir İtalyan'a "Sus!", ötekine "Konuş!" diyoruz. Sus dediğimiz İtalyan, Massimo D'Alema. Konuş dediğimiz ise İMF heyetinden Carlo Cottarelli.

ÇETİN ALTAN
Hukuk
Yargıtay Başkanı Mehmet Uygun, 43 yıllık bir meslek hayatından sonra, yaşı 65 yaş sınırına dayandığından emekliye ayrıldı.

YILMAZ KARAKOYUNLU
Dante Kebapçısı...
Geçen hafta yayınlanan "Bihruz Bey Türkçesi" başlıklı yazım üzerine çok sayıda telefon aldım. Yabancı kelime kullanmayı meziyet sanan Bihruz Bey'in komik macerası yankı uyandırmış.

CENGİZ ÇANDAR
"Asalım"cılar; "Asmayalım"cılar...
Tartışmaya bakın: "Asalım mı, asmayalım mı?"! Sanki tüm kamuoyu yargıçlar heyeti ya da infaz savcılığı... Tartışmacılar ikiye ayrılıyor. "Bu tartışmaya Batı karışmasın"cılar ve "asmayalım çünkü"cüler.

ALİ KIRCA
Sessiz tören
Aşağıda okuyacağınız yazıyı bundan üç yıl önce kaleme almıştık. Eski gazetemizin bir köşesinde, "okuma ömrü" birkaç dakika süren yazılardan biriydi.

YAVUZ DONAT
Rampadaki tren
Konutta, partide, Meclis'te ziyaretçisi bitmek bilmiyor... Ve gelenlerin çoğu ekonomiden dert yanıyor.

SERPİL YILMAZ
Yeğin, Ordu'ya mal satamıyor
Airbus'ların iç izalasyonunu yapan, Alman ve Fransız askerini giydiren Yegin Group'un Başkanı Şenol Yeğin, ihale mağduru olarak hukuk savaşı veriyor

İPEK CEM
Suçlu kim?
Mudanya'daki yargılama sürecinin sounçları, bizi olduğu kadar, dünya kamuoyunu da yakından ilgilendiriyor. Aslında, yargı kurumunca alınan bir kararın tartışılması lüzumsuz gibi geliyor.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Sanatı ve düşünceyi esir almak...
Bilimsel araştırma yapanlar, şiir, hikaye, roman ve makale yazanlar, karikatüristler, televizyon senaryo ve oyunu hazırlayanlar, ressamlar, heykeltraşlar, bestekarlar ve benzeri kişiler, her ülkede çok zor yetişen ve "keşke sayısı daha fazla olsaydı" denilen kişiler.

NECATİ DOĞRU
Demirel köşkten çıkmalı Okuyan Mercedes'ten inmeli Kemeri önce baştakiler sıkmalı
Gerçekler konuşsun, sonra yorum. İşte gerçekler: Bir öğretmenin maaşı dolar olarak ayda 390 dolara inmiş bulunuyor.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır