kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Turizme nasıl önem veriyoruz!

Çok enteresandır, ülkemizde dağ gibi bir Turizm Bakanlığı, dünya kadar personel ve bütçe var ama turizm konusunda yine bizim sade vatandaşlarımız çırpınır, didinirler. Onların içi yanar, ülkemize turist neden gelmiyor diye onlar üzülür.

Ötekileri mi soruyorsunuz, hani şu bizim Turizm Bakanlığı'ndakileri... Bu zat-ı muhteremler ise, ayın 1'ini iple çekip, alacakları maaşları düşünürler. Belki biraz ağır konuşuyorum ama ne yapalım insanın yüreği yanınca, aklına geleni söyler.

"Güneyimizde kimse yok, in cin top oynuyor" diyoruz, diyoruz da Bodrum Havaalanı'ndaki Turizm Enformasyon Ofisi'nde turistlere broşür olarak ne veriliyor biliyor musunuz, Ankara ve Trabzon'daki Sümela Manastırı'nın tarihçesi... Yani Bodrum'da uçaktan inen turist devletimizin turizm ofisinden acaba nereye gidebilirim diyerek, alacağı broşürlerde, Ankara'nın tarihi yerlerini veya Trabzon'daki Sümela Manastırı'nın faziletlerini!.. görüyor.

Böyle saçma sapan birşey mi olur?... İşte bu durumu Turizm Bakanlığı'nın oraya koyduğu görevli memur değil de vatandaş görüyor ve bana bildiriyor. Söyleyin bakalım, yukarıda söylediklerim yanlış mı?... Bir sade vatandaşımızın gördüğünü bu işin görevlileri neden görmüyorlar?... Yoksa ben mi iftira atıyorum...

Üç kağıtçılık yapmayın...
İnternette ATLAS.COM.TR. adresli bir firma var. İnternet aboneliği yanında birçok hizmet verdiğini iddia ederek, 2 ay önce 9.99 Dolara aylık ödeme ile sınırsız kullanım hizmeti vereceklerini ilan ettiler. Adrese girildiğinde, bir form dolduruyorsunuz ve tabii paranın çekilmesi için kredi kart numarasını da veriyorsunuz.

İşte bu cazip tekliflere kanarak, birçok vatandaşımız kredi kartlarının numaralarını bildirdiler. Fakat 2 aydır bu firma hiçbir hizmet vermiyor. Ayrıca elektronik adresleri ve belirttikleri telefon numaralarından da haber yok. Ama 2 aydan beri verilen kredi kartlarından paraları çekmeyi unutmuyorlar.

Bana bakın ATLAS.COM.TR.'ciler bu yaptığınız üç kağıtçılık gibi geliyor bana... Size 1 hafta süre veriyorum, parayı aldığınız kişilerle hemen temasa geçin ve konuyu halledin.

Çapa'lıların bir şikayeti var
İstanbul'un en ünlü semtlerinden, üniversitelerin ve hastanelerin merkezi olan Şehremini (Çapa) semtindeki Ereğli mahallesi sakinlerinin şikayetlerini bir daha aktarmak istiyorum. Geçen yılda burada yaşayan Hakan adında bir eksik akıllının halka yaptığı tacizlerden bahsetmiş, hastaneye göndertmiştim. Bu tinerci ve şarapçı yine hastaneden çıkarak, marifetlerini sıralamaya başladı.

Şehremini Karakolu Amiri'ne rica ediyorum; "Şu oğlanı tekrar bir paketlesen de hastaneye postalasan iyi olacak. Zira yine orada yaşayan vatandaşlar korku ve sıkıntı içinde yaşamaya başladılar. Bu zavallı etrafı çok rahatsız ediyor."

NOT: Dünkü yazımda azami kelimesi dizgi hatasından dolayı azemi olarak yazılmıştır. Özür dileriz.

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır