kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İnşaat sektörü 'alarm' veriyor"

AA
Giriş Saati : 04.04.2009 15:01
Güncelleme : 04.04.2009 15:34
Yeni Haber
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, son açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirirken, ''Sadece inşaat sektörü değil, genel ekonomimizde de alarm demek'' dedi...
Eren, TÜİK'in revizyonları sonucunda, inşaat sektörünün 2008'de 4 çeyrek küçülme gösterdiğini, 2009'un ilk çeyreğinde de mevsimsel etkilerle küçülmenin süreceğine inandığını kaydetti.

Hükümetin sektöre yönelik aldığı önlemlerin de ancak önümüzdeki aylarda etkisinin görülebileceğini ifade eden Eren, ''Böyle olunca 5 çeyrek üst üste küçülmüş olacak inşaat sektörü. Gayri Safi Yurtiçi Hasılada da düşüş var. Sadece inşaat sektörü değil, genel ekonomimizde de alarm demek'' dedi.

Seçim döneminin sona erdiğini, artık iktidar, muhalefet bütün tarafların uzlaşı içinde sorunu ele alması gerektiğini ifade eden Eren, ''Ekonomik kriz daha da derinleşecek endişesini taşıyor herkes, veriler kötüleşmeye başladı. 'Bu olağanüstü bir haldir' deyip, parlamentomuz gündemi ekonomi ve işsizlik olan bir genel görüşme yapsa, burada her partinin konuyla ilgili uzmanları gelse, ortak bir program üretilse ve bu programa herkes destek verse... Bunu ümit ediyoruz'' diye konuştu.

''BÖLGESEL PROJELERE AĞIRLIK DEVAM ETMELİ''

Kamu altyapı yatırımlarının artırılması yönünde bir inisiyatif bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Eren, hükümetin geçen sene yaz döneminde GAP başta olmak üzere DAP, Konya Ovası gibi bölgesel projelere ağırlık verme kararı aldığını ve bu yönde kaynak tahsis ettiğini anlattı.

Eren, bu işler için ödeneklerin henüz bitmediğini, çalışmaların sürdüğünü belirterek, ''Ama diyoruz ki ödenekler Haziran ayında biter. Bu nedenle hükümetin geçen sene yaptığı davranışı, bu sene de mutlaka sürdürmesi, yılın ikinci yarısı için şimdiden kamu altyapı yatırımları için kaynak temin etmesi lazım.