kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kriz bizi teğet geçerken bir sürtünme yapacak'

Perihan KORKMAZ LONDRA
03.04.2009
Başbakan Erdoğan, Londra'da konuşurken, "Kriz bizi teğet geçecek" ifadesinde ısrar ettiğini belirterek, "Bir sürtünme, aşındırma olacak ama en az bizi etkileyecek" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi için geldiği Londra'da uluslararası ilişkiler alanında önde gelen düşünce kuruluşu Chatham House'da 'Küresel Ekonomik Kriz ve Türkiye' başlıklı bir konferans verdi. Kraliçe II. Elizabeth'in fahri başkanı olduğu Chatham House'un direktörü Dr Robin Niblett'in yönettiği konferansta Başbakan Erdoğan'a, konuşmasını ekonomiyle çerçevelendirmesine karşın soru cevap bölümünde kendisine ekonomi değil, Türkiye'nin stratejik önemi ve bölgesel konularda sorular yöneltildiği dikkat çekti. Konferansın dinleyicileri arasında, siyaset ve ekonomi uzmanlarıyla, elçiliklerden temsilciler, gazeteciler yer aldı.

3'ÜNCÜ G-20 NEW YORK'TA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin G- 20'de oynadığı aktif rolle küresel ekonomik sistemin yeniden şekillendirilmesi çabalarına ciddi katkı sağladığını belirterek, alınan kararların hızla somut neticelere dönüştürülmesi amacıyla çaba sarfettiğini söyledi. Başbakan ayrıca bir sonraki G-20 toplantısının büyük ihtimalle New York'ta yapılmasının söz konusu olduğunu kaydetti.

'TÜRKİYE HAZIRLIKLI YAKALANDI'
Türkiye'yi dünyadaki diğer ülkelerle karşılaştırınca krizin etkisinin az olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "1990'larda ve 2001'de yaşadığımız krizler çok ciddi bir deneyim verdi. 2007'den başlayarak 2008'de devam eden krize hazırlıklı yakalanmamızı sağladı. Küresel ekonomik kriz ilk başladığı andan itibaren rahatsız etmedi. Batan ya da fona devredilen bankamız yok. Hepsi kendi ayakları üzerinde duruyor" dedi. Geçmişte bakkal dükkânı açar gibi banka açıldığını belirten Erdoğan, "Artık önüne gelen banka açamıyor. Yatırım bankalarını teşvik etmiyoruz. Yatırım bankası açmak isteyenlerden kendi yatırımına destek arayanlar oluyor" dedi.

'TEĞETTE ISRAR EDİYORUM'
Türkiye'nin küresel ekonomiye entegre olmada açılımlar kaydettiğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Kriz teğet geçecek diye ifade ettim, bundan rahatsız olanlar oldu. Yine ben aynı ifademde ısrar ediyorum. 'Teğet geçti' demek, etkilemiyor veya etkilemeyecek anlamına gelmiyor. Bir sürtünme yapacak, sürtünme payı olacak. Bir aşındırma olacak ama en az bizi etkileyecek. Bunu söyledim, bunu söylüyorum."