kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu...

03.04.2009
Thermo King Doğuş Oto ile liderlik istiyor
Doğuş Otomotiv özellikle soğuk zincir tırlarında kullanılan soğutma sistemleri markası Thermo King ile 2008'in sonunda aldıkları distribütörlük konusunda basını bilgilendirme toplantısı yaptı. Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin, Türkiye'de ilk yılı olan 2009'da soğutma sistemleri toplam pazarında, yaklaşık 300 adetlik satış ile yüzde 30'luk bir pay hedeflediklerini for. Eksin, doğrudan soğutma sistemlerine 60 aya varan kredi imkanları sunduklarını da sözlerine ekledi. Ünitelerin fiyatı 20 bin euro olurken Türkiye'de pazarın hızla artması bekleniyor.

Uşak, 6 milyon dolara seramik ihracatı yaptı
Uşak Seramik'in, yaptığı anlaşma ile Suudi Arabistan'a yıllık 6 milyon dolarlık seramik karo ihraç edeceği bildirildi. Uşak Seramik bünyesindeki Tanışlar Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, seramik sektöründe artan enerji maliyetlerinin ancak ihracat ile telafi edilebileceğini belirtti. Tanış, doların seviyesini bir süre koruması ile ihracatçı firmaların zararlarını karşılayabileceklerini ifade etti.

Toyota, otomobil üretimine ara verdi
Toyota Türkiye Otomotiv Sanayi AŞ, 15 Nisan'a kadar üretime ara verildi. Edinilen bilgiye göre, 3 bin 500 işçinin çalıştığı fabrikada, üretime 15 Nisan'a kadar ara verildi. Ekonomik kriz nedeniyle üretimi düşüren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Şubat ayında 4 bin 32 adet araç üretmişti.

Mersin'den Trieste'ye Ro-Ro seferi başlıyor
UN RO-RO İşletmeleri AŞ ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ'nin ortak girişimi "Mersin-Trieste Ro-Ro seferleri''nin ilkini bugün gerçekleştirecek. U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş. Kurum Gelişim Müdürü Fuat Pamukçu, geçen hafta test seferinin gerçekleştirildiğini ve sonucun hatasız olarak neticelendirildiğini söyledi.