kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

03.04.2009
Sektöre ÖTV dopingi otomobili gaza getirdi
Hükümetin ÖTV indiriminin etkileri, Mart satışlarına yansıdı. Otomotiv pazarında geçen ay binek ve hafif ticari araç toplam satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.7 arttı. Geçen yılın Mart ayı binek otomobil satışlarına göre yüzde 19 artış, hafif ticari araç satışlarına göre ise yüzde 25.7 azalma görüldü. Mart'ta 2 adet Maserati, 1 adet Ferrari ve 2 adet Bentley satıldı.

Üç sektörde 12 milyon kişi işini kaybetti
Uluslararası Tekstil Hazır Giyim ve Deri İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Neil Kearney, "Yaptığımız araştırmaya göre, geçen yıl Eylül ayından bu yana dünyada deri, tekstil ve ayakkabı sektöründe 12 milyon kişi işsiz kaldı. 8 bin 500 fabrika da o tarihten bu yana kapanmış durumda" dedi. Türkiye'de işverenlerin sendikaya karşı katı bir tutumu olduğunu belirten Kearney, "İşçiler yaşayabilir düzeyde bir ücret alabilecekler ki ekonomi canlanacak. Bunu gündeme getiriyoruz" diye konuştu.

1 kilo can erik çeyrek altın fiyatını geçti
Edirne'de 1 kilo eriğin fiyatı 90 lira olunca vatandaşlar eriğin paketini seyretmekle yetindi. Edirneli meyve sebze satıcısı Şafak Aktürk, sezonun ilk eriğini 90 liradan satışa sunduklarını, fakat erik fiyatını duyan vatandaşların sadece erik paketine bakıp geri döndüklerini belirtti. Şu anda eriği sadece hamile bayanlar ve hastaların aldığını kaydeden Aktürk, asgari ücretle çalışan bir kişinin bir kilo erik almak için 5 gün boyunca çalışması gerektiğine işaret etti. Aktürk, şimdilik 1 kilo eriğin 1 çeyrek altından daha pahalı olduğunu söyledi.