kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şerife Bilgili Ercantürk

Bilgili 'Yola devam' dedi yatırımda skora kilitlendi

03.04.2009
Radison SAS ve W Otelleri'nin işletmecisi Bilgili Holding, ertelediği projeleri raftan indirdi. Firma Bodrum, İstanbul ve Kıbrıs'ta rezidans ve otel yapacak..
Radisson SAS ve W Hotel'in inşaatını yaptıktan sonra işletmesini de alan Bilgili Holding ertelediği yatırımları hayata geçirme kararı aldı. Akaretler Sıraevler'in de yaratıcısı eski Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Serdar Bilgili yönetimindeki Bilgili Holding işe Bodrum'dan başlayacak. Bilgili Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife Bilgili Ercantürk, Bodrum'da Nisan sonunda hem rezidans hem de butik otel projesini başlatacaklarını ve projeyi iki yıl içinde teslim edeceklerini söyledi.

1500 YENİ İSTİHDAM
Bodrum'dan sonra İstanbul Çakmaklı ve Kıbrıs'ta da otel ve rezidans projelerine başlayacaklarını en büyük projenin ise Kıbrıs'ta yapacakları 5 yıldızlı otel inşaatı olacağını belirten Ercantürk, üç proje dahilinde yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını da söyledi. Üzerinde çalışılan otel projelerinin ortalama büyüklüklerinin 40-50 bin metrekare olarak planlandığını vurgulayan Ercantürk, "Otellerin önce inşaatını yapıyoruz sonra işletmesini alıyoruz. Talep geldikçe otellerin işletmesini almaya da devam edeceğiz" dedi.

'İÇ PAZARA YÖNELDİK'
Radisson SAS Conferences & Airport Hotel'in yeni Genel Müdürü Mark Lankveld işadamlarının kriz nedeniyle seyahatlerinin azaldığını bu yüzden iç pazara yöneleceklerini ifade etti. Lankveld, Arap ve İskandinav pazarında da bulunmak istediklerini söyledi.