kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rasmussen yeni NATO Genel Sekreteri

AA
Giriş Saati : 04.04.2009 17:01
Güncelleme : 04.04.2009 21:54
Yeni Haber
NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in ittifakın yeni genel sekreteri olması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı...
Rasmussen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen de Hoop Scheffer, bütün üye ülkelerin bu konuda anlaştığını belirterek, Rasmussen'in genel sekreterlik için en uygun aday olarak görüldüğünü ifade etti.

Rasmussen'i tebrik eden de Hoop Scheffer, yeni NATO Genel Sekreterine görevinde başarılar diledi.

Danimarka Başbakanı Rasmussen de bu göreve seçilmekten büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, ittifakın başarısı için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

OBAMA, TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİNİN GİDERİLMESİ KONUSUNDA GARANTÖR OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği konusunda Türkiye'nin endişelerinin giderilmesi için ABD Başkanı Barack Obama'nın garantör olduğu bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, ABD Başkanı Obama'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Türkiye'nin beklentilerinin karşılanması ve endişelerinin giderilmesi konusunda garantör olduğunu söylediğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Rasmussen'in yeni NATO Genel Sekreteri olması konusunda ittifak üyelerinin anlaştığını açıklamıştı.

SARKOZY: GENEL SEKRETER SEÇİMİNDE BİR SONUCA ULAŞILACAĞINA İNANCIMIZ TAMDI

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "NATO Genel Sekreteri seçiminde bir sonuca ulaşılacağına inancımız tamdı" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'in, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'i yeni genel sekreter olarak ilan etmesinden sonra evsahibi ülkelerin liderleri Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak basın toplantısı düzenledi.

Sarkozy, Almanya ile Fransa'nın Rasmussen'i desteklediğini belirterek, Rasmussen'e yeni görevinde başarılar dilediklerini söyledi. Sarkozy, ilk defa bir NATO zirvesine katılan ABD Başkanı Barack Obama'nın da zirvede somut çözümler alınması çerçevesinde büyük çaba gösterdiğini belirtti.

Rasmussen'i tebrik eden ve yeni görevinde başarılar dileyen Merkel de "Türkiye engelinin nasıl aşıldığının" sorulması üzerine, toplantıya katılan bütün liderlerin, Rasmussen'i desteklemesi konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

Rasmussen'in genel sekreterliği için oy birliği gerektiğini hatırlatan Merkel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmelerin ardından mutabakat sağlandığını ifade etti. Sarkozy ise ittifak üyeleri arasında görüş ayrılıkları olmasının son derece doğal olduğunu, görüş ayrılıklarının G-20 zirvesinde de ortaya çıktığını, önemli olanın sorunların yapıcı ortamda çözülmesi olduğunu söyledi.