kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 04.04.2009 08:14
Güncelleme : 04.04.2009 22:17
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile sabah ilk saatlerde Trabzon ve Rize çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Ülkemizin güneybatı kesimlerinde görülecek yağışların Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Güneydoğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR : Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımdaki aksamalar,Çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Az bulutlu, güney ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla ve Denizli çevreleri, gece saatlerinde Aydın çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, güney ve doğusu parçalı ve çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, kıyıları çok bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneyi aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların güneydoğusunda (Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...