kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

İMKB, manipülatörün oyununu 'aç-kapa' yaparak bozacak

KERİM KARAKAYA
03.04.2009
Borsada manipülasyonları önlemek için yeni bir uygulama başlatan İMKB, aşırı hareket olan hisselerin işlemini her gün durduracak. İlk uygulama Viking Kâğıt.....
Finans dünyası Meclis'e kadar uzanan ve 54 gözaltıyla sonuçlanan manipülasyon operasyonuyla sarsılırken İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) manipülasyon iddialarına karşı yıldırma ve deşifre politikasına başlama kararı aldı. İMKB yeni dönemde olağanüstü fiyat artışlarının ya da düşüşlerinin yaşandığı hisselerde önce tahta kapatacak ve açıklama istenecek. Açıklama gelmesiyle birlikte hisse o gün içinde işleme açılacak ancak yükseliş sürerse ertesi gün aynı işlem tekrarlanacak.

HER GÜN KAPATILACAK
İMKB'nin manipülasyon şüphesi taşıdığı hisselere yönlik olarak aldığı aç-kapa kararının arkasında, SABAH gazetesinin 1 Nisan'da Viking Kağıt (Yeni) hisseleriyle ilgili yaptığı haberin de etkili olduğu belirtildi. İMKB'nin bu nedenle olağandışı fiyat hareketlerinin yaşandığı hisse senetlerinin sırası geçici olarak ama her gün kapatma operasyonunda ilk uygulamayı da Viking Kâğıt hisselerinde yapmaya başladı. Hatırlanacağı gibi haber üzerine Viking Kâğıt'ın işlemlerini geçici olarak durduran İMKB, şirketten açıklama istemişti. İMKB'nin yeni uygulamasıyla Viking Kağıt'ın tahtasını kapatıp açıklama isteyecek ve açıklama sonrası yeniden işlemlere başlanacak. Alınan bilgiye göre İMKB bu yolla yatırımcılara "Bu hissede olağanüstü durum var, dikkatli olun!" mesajını hergün verecek. İMKB yönetiminin hisselerin işlem sırasını tüm gün kapatmaya sıcak bakmadığı, likidite ve serbest piyasa koşullarını korumak istediği belirtiliyor.