kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Münevver için yürüdüler

Mustafa KAYA-Mesut ER
03.04.2009
İstanbul'da öldürülen ve katil zanlısı sevgilisi hâlâ yakalanamayan liseli Münevver'in ailesi ve yakınları, cinayetin çözülmesi için bir yürüyüş düzenledi. Vatandaşların da katıldığı yürüyüşte, Başbakan'a olaya el atması için çağrı yapıldı..
İstanbul Etiler'de başı kesilerek vahşice öldürülen liseli Münevver Karabulut'un babası, annesi ve arkadaşları katil zanlısının yakalanması için yürüdü. Kızının okulundan parçalanmış cesedinin atıldığı çöp konteynırının yanına kadar yürüyen Süreyya Karabulut, burada dua edip, çiçek attı, "Yüreğimdeki ateş sönmedi" diye feryat etti. Baba Süreyya Karabulut, dün saat 09.00 sıralarında kızının okuduğu Beşiktaş'taki Bingül Erdem Lisesi önüne geldi.

'CERRAH KATİLİ YAKALA'
Üzerinde kızının resimlerinin bulunduğu tişört bulunan babaya gelişinde eşi Nagihan eşlik etti. Kısa sürede talihsiz kızın arkadaşları ve ailenin yakınları da babaya destek olmak için okulun önünü doldurdu. Yaklaşık bin kişiyi bulan kalabalık, "Katiller halka hesap verecek", "Başbakan Münevver senin de kızın", "Cerrah Baba, katili yakala" sloganları attı. Genç kızın erkek arkadaşı olan zanlının ailesine de "Torununu teslim et", "Hâkim dede nerdesin?" yazılı pankartlarla seslenen kalabalık adına yapılan açıklamada ise, "İnsan sevdiğine güvenemezse kimseye güvenemez. Başbakan'ın da bir kızı var. Lütfen gereğini yapsın" denildi.

200 KİŞİ EŞLİK ETTİ
Acılı babaya destek olmak için Bolu ve Sivas'tan gelenler ile 6 ay önce oğulları Güven Karakuş'u cinayete kurban veren Alsel ve Şükrü Karakuş çiftinin de bulunduğu kalabalık, yürüyüşe geçmek isteyince ise polisin engeliyle karşılaştı.
Yürüyüşün izinsiz olduğunu bildiren emniyet yetkilileri, sadece Baba Karabulut ile beraberindeki birkaç kişinin yürüyebileceğini bildirdi. Bunun üzerine baba Süreyya Karabulut kalabalığa, "Sizler benim sesim oldunuz. Verdiğiniz desteğe teşekkürler" dedi. Ardından da Süreyya Karabulut beraberindeki 10 kişi ile birlikte kızının cesedinin atıldığı çöp konteynırının bulunduğu Etiler Dilek Yıldızı sokağa doğru yürümeye başladı. Kısa süre sonra okul önündeki kalabalıktan ayrılan yaklaşık 200 kişi de sloganlar eşliğinde yürüyen babaya eşlik etmeye başladı.
Gruba, trafikteki sürücüler de korna çalarak destek verdi. 10 kilometre yürüdükten sonra beyaz bir örtü ve çiçeklerle süslenmiş çöp konteynırına gelen acılı baba Süreyya Karabulut, elindeki çiçeğin yapraklarını tek tek kopartarak konteynıra attı. Daha sonra Karabulut dua ederken, beraberindekiler de tekbir getirdi.
Karabulut, Aydın'dan gelen Gülten Kızılağıl'ın yazdığı ve satır başlarındaki harflerden Münevver'in adı oluşan şiiri okudu. Acılı baba, "Katillerin elini kolunu sallayarak gezinmesi beni çok yaraladı. Acımı içime gömdüm.
Adalete güveniyorum" dedi.

BEBEKLERİYLE GELDİLER
Kalabalık arasında, kucağında 2 aylık bebeğiyle yürüyüşe katılanlar olduğu gözlenirken lise öğrencisi oğulları Güven Karakuş'u cinayete kurban veren Alsel ve Şükrü Karakuş da "Oğlumuz lise öğrencisiydi. Katili hâlâ elini kolunu sallayarak geziyor. Onun da adalete teslim edilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Canlı yayın ekiplerinin babayı ısrarla yayına götürmek için birbirleriyle yarışması üzerine ise, Süreyya Karabulut, bir taksiye binerek protestoyu sonlandırdı.