kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tayland'dan gelen güzellerle Çeşme oteli Bali ile bütünleşti

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
29.03.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Tayland'dan gelen güzellerle Çeşme oteli Bali ile bütünleşti
* Kasımda başlayan kriz sizi etkilemedi mi?
Antalya'da 8 yıl önce açılan bir oteli görün hepsi çok şaşalı açılmış ve inişe geçmiştir. Biz ise hep yükselişe geçtik. Yaptıklarımızla hep gündemdeyiz. Bir oteli 8 yıl gündemde tutmak kolay değil. Seneye bundan daha güzeli olacak. Kıtalar arası bir proje düşünüyorum. İnsan isteyince her şey olur. Fiyatlarımızı geçen seneye oranla yüzde 8 artırdık. Diğerleri gibi indirim yapmayıp normal gidiyoruz. Kriz bizi teğet geçiyor. Aslında TL bazında arttırdık ama döviz bazında da yüzde 20-30 gerideyiz.

* Kime hitap ediyorsunuz?
Yüzde 90 iç pazara hizmet veriyoruz. Bunları yapmamla cebimden ekstra para çıkmıyor. Promosyonlarda diğerleri otel indirimi yapıyor, biz ise tatil satıyoruz.

* Peki yaz için ne gibi değişiklikler düşündünüz?
Uzakdoğu'daki insanların güler yüzü ve hizmet anlayışı muhteşem. Bizim otel de artık Bali ile çok bütünleşti. Dedik ki neden olmasın. Normalde bütün otellerde yabancı personel çalışır. Lobide, resepsiyonda olabiliyor. Biz tercihimizi Uzakdoğu'dan kullanmakta avantaj gördük. Bizim Uzakdoğu havamız var. Kumu ve denizi... Gittik Tayland'dan 5-6 tane güzel getirdik, lobide servis yapabilecek bir kadro oluşturduk. Tayland Sheraton ile işbirliği yaptık. Çalışma izni alınması 4 ay sürüyor. Çalışma izinleri çıktıktan sonra 12 Martta geldiler. SPA'da 2007 yılında beri zaten 8 Balili kız çalışıyor. Otel memnun, misafir memnun ve görsel olarak da bir güzellik var.

BANGKOK'TAN 2 ŞEF GELECEK
* Başka?
Yazın da Sheraton Bangkok'dan 2 tane şef getiriyoruz. Thai mutfağı yapıyoruz. Bizim yukarıdaki restoranımızı yapıyoruz bunun içinde şef getiriyoruz. Çeşmeye gelen Balık için Dalyan'a gider. Bir gün Alaçatı'ya veya Aya Yorgi'ye gider. Ancak böyle bir mutfağı başka bir yerde bulamaz.

* Ne gibi yatırımlarınız oldu?
Biz iki sene önce 20 milyon dolarlık bir yatırımla ikinci bir otel yatırımı yapmak yerine kongre merkezi kazandırmayı hedef tuttuk ve bunu gerçekleştirdik. Şuanda Ege Bölgesi'nin en büyük kongre merkezi bizde. Yatırımımızı yedi yılda geri almayı planlıyoruz. İnanılmaz bir ekstra gelir getiriyor.

* Bu sene Çeşme tavan yapacak gibi konuşuluyor.
Her geçen yıl Çeşme'nin popülaritesi artıyor. Çeşmede dejenere bir ortam yok. Talepteki artıştan dolayı krizden çok fazla etkilenmeyecektir.