kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kriz sonrası ilk G-20 zirvesi geçtiğimiz Kasım ayında Washington'da eski ABD Başkanı George Bush'un ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti.

Lider başına 1 milyon sterlin harcanacak

29.03.2009
Uluslararası medya tarafından dünya liderlerinin son 50 yılda yaptıkları en büyük toplantı olarak gösterilen G-20 Zirvesi'nin maliyeti 20.6 milyon sterlin..
Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanılan ve 2 Nisan'da Londra'da gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi'nin bir günlük maliyetinin 20.6 milyon sterlin olacağı belirtildi. Zirve'nin maliyetinde güvenliğin en fazla paya sahip olduğu bildirilirken, krizden doğan sosyal tepkilerin provokasyonlara dönüşme olasılığına karşı eşi benzeri görülmemiş önlemlerin alındığı öğrenildi. Olası saldırı ve kaosun da göz önünde bulundurularak alınan güvenlik önlemlerinde harcamaların 5,8 milyon sterlini bulduğu ancak bu rakamın 10 milyon sterline kadar ulaşabileceği belirtildi.

EN PAHALI ORGANİZASYON
G20 harcamalarında diğer yüksek bir kalem ise zirvenin yapılacağı Cannig Town'da günlüğü 1,7 milyon sterline kiralanan ExCel fuar alanını konferans merkezine çevirecek olan WRG şirketine ödenecek para oluşturuyor. Şirket ayrıca binlerce delege ve basın mensubunun akreditasyon işlemleri, basın merkezleri, yayın odaları gibi hazırlıkları da üstlendi. 5,7 milyon sterlinlik diğer bir harcama ise konuk liderlerin ulaşımı için gerçekleştirilecek. Liderlerin havaalanından alınıp otellerine götürülmesi, 1 Nisan akşamı katılacakları davetlere taşınmaları ve 2 Nisan'da zirve merkezine ulaştırılmaları için gerekli konvoy düzenlemelerinin maliyetinin oldukça yüksek olduğu belirtildi. Bu işler için yüzlerce kişinin görevlendirildiği ve konferanslarda görev yapacak tercüman ve personelin ücretlerinin de bu kalemden ödeneceği bildirildi. G20 zirvesi için Metropolitan polis teşkilatında tüm izinler kaldırıldı. Şirketlerden Londra'da gerçekleştirecekleri çok mecburi olmayan iş toplantılarını iptal etmeleri istendi. Bu arada polis, başkent Londra'da inşaat ve tadilat faaliyetlerinde bulunan şirketleri uyararak, hiçbir malzemenin ulaşılabilir açık mekanlarda bırakılmamasını istedi. Gösteriler sırasında olay çıkması ihtimaline karşılık polisin tüm kenti "taşlardan" arındırmaya çalıştığı kaydedildi. Dünya liderleri zirve öncesindeki ilk akşamlarını Kraliçe II. Elizabeth tarafından onurlarına verilecek davet ve Başbakan Godon Brown'ın ev sahipliğinde düzenlenecek akşam yemeğinde geçirecek.