kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Zeynep Fadıllıoğlu

'Beyaz Türkler'in mimarı yılda 300 milyon dolarlık tasarım çalışması yapıyor

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
22.03.2009
Hindistan, Londra, Kuveyt, Dubai ve Bakü'de aynı anda 16 proje üzerine çalışan Zeynep Fadıllıoğlu, Osmanlı ve Selçuklu tarzını dünyaya tasarımlarıyla yansıtıyor... Tasarımcı Fadıllıoğlu, 2002'de dünyanın en iyileri arasında ödüllendirildi. Ardından Discovery Channel'da da Avrupa'nın en zenginleri belgeselinde yer aldı..
Discovery Channel'da Avrupa'nın en zenginleri belgeselinde, saçını yaptırmak için New York'a, masaj için Tayland'a giden, yoga için İngiltere'den hoca getiren, Osmanlı tarzı yüksek sosyete olarak tanıtılan tasarımcı... Bilgi Üniversitesi bünyesinde bulunan Tasarım Kültürü ve Yönetimi sertifika programının kurucusu ve hocası Kocası Metin Fadıllıoğlu ile birlikte, iç dekorasyonlarını da yaptığı çeşitli 29 kulüp ve restoranların sahibi Zeynep Fadıllıoğlu... Ünlü tasarımcı dünyayı daha iyi, daha yaşanır bir yer haline getirmeyi amaçlıyor. Batılı bir ortamda yetişmiş olsa da kültürümüze ait unsurların hakkını tasarımlarında teslim eden Zeynep Fadıllıoğlu, yurtdışında da kadir kıymet gören bir iç mimar. Geçenlerde Fransız Le Monde gazetesi, Zeynep Fadıllıoğlu'nun iç dekorasyonunu bu hafta tamamlayacağı Üsküdar'daki Şakirin Camisi ile ilgili övgü dolu bir yazı yayımladı. Biz de Hindistan, Londra, Kuveyt, İstanbul ve Antalya'da harikalar yaratan Zeynep Fadıllıoğlu ile konuştuk.

İKİ PROJESİ TAMAMLANDI
* Şakirin Camisi'nde son durum ne?
Önümüzdeki hafta tamamen bitmiş olacak. Karacaahmet Mezarlığı'nın ana kapısının girişindeki uzun servilerin arasında yer alan bu camiyi bir süre önce vefat eden hayırsever Semiha Şakir'in İngiltere'de yaşayan çocukları Ghassan, Gazi ve Gade yaptırıyor. Mezarlığın girişini de çok farklı yaptık. Caminin altına bin metre kare bir alan yaptık, burası İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü olacak.

* Peki Rus milyarderine yaptığınız Antalya otel projeniz hangi aşamada?
Evet Mardan Palace'ın iç dekorasyonunu yaptık. Saray kısmını, VIP kısımlarını ve otelin sahibi Rus milyarder Lukoil'un ortağı Telman İsmailov'un kendi evini yaptık. Nisan'da açmayı planlıyorlar. Çok ultra lüks bir yer yapılıyor. Bunun da çok büyük bir kitlesi var dünyada. Türkiye için bir kazanç olacak. Ünlülerin estetikçisi Serdar Eren koca bir katta estetik merkezi açıyor içine. Havuzları dünya çapında bir şirket yaptı. Altta köpek balıkları seyredilerek yüzülecek. Havuzun altında cam arkasında köpek balıkları olacak. Diğer bir havuzda da küçük balıklarla yüzülecek.

* Şu anda üzerinde çalıştığınız yurtdışı projelerinizi anlatır mısınız?
Yurtdışı üç büyük projemiz var. Üçü de Hindistan'da. Punj Lloyd'un sahibi Atul Punj'un Delhi'deki evi.. Yine Punj Lloyd'un iş yeri projesi üzerinde çalışıyoruz. Diğer müşterimiz Mumbai'den. ESSAR Steel diye dünya çapında Hintli bir çelik firması. O aileye bir iş yapıyoruz. Ailenin iki kanadına iş yapıyoruz. Tek katlı fakat bir avlu etrafına birleşiyor. Burada mimariye de katkımız çok oluyor. Şimdi de Abu Dhabi'de bir iş yapıyoruz. Bir ev projesi. Pazartesi gidiyoruz imzalamak üzereyiz. Ayrıca Dubai'de bir otelin iç tasarımını yapacağız. Daha önce El Maktum'un ekibi bize dünyanın en yüksek binası Burj Dubai'de en üst üç katının tasarımını teklif etti. Ama arada adamlar oluyor ve onlar bizi çok zorluyor ve biz de o yollara girmiyoruz. Kabul etmedik.

* Daha önce yurtdışında neler yaptınız?
Bugüne kadar Kuveyt'te dört iş yaptık. Bir tanesi Şeyh Muhammed Al Jaber Al Sabah'ın evi... (Şeyhin en büyük oğlu) Muhteşem bir şey oldu. Modern İslam tarzında etkileyici bir çalışma oldu. Hatta bitti içinde yaşıyorlar.