kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Dağlar 3 günde verdi

SIRRIBERK ARSLAN / SABAH
29.03.2009
Üç gün süren arama çalışmalarının ardından dün öğle saatlerinde Yazıcıoğlu'nun da cesedi bulundu. Ancak helikopter düştüğünde 112 ile irtibat kuran muhabir İsmail Güneş'e ulaşılamadı..
Kahramanmaraş'ta üç gün süren aramalar sonunda dün BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedi bulundu. Ancak helikopterdeki altı kişiden kayıp olan muhabir İsmail Güneş'e dün de ulaşılamadı. Kazadan 72 saat sonra enkaza ulaşılmasının ardından kayıp olan iki kişiyle ilgili umutlu bekleyiş dün öğle saatlerinde "Genel başkanımız dahil 5 arkadaşımız hayatını kaybetti" açıklamasıyla son buldu. Açıklama sonrası helikopterdeki altı kişinin de cesetlerine ulaşıldığı şeklindeki bilginin ise akşam 17.00'de İçişleri Bakanı Atalay'ın yaptığı açıklamayla gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Enkazda Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedine ulaşılmış ancak kaza gerçekleştiğinde 112 Acil Servis'i arayarak yardım isteyen İHA muhabiri İsmail Güneş'in izine rastlanmamıştı. Atalay, "kayıp bir kişinin" bulunması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Atalay, kazanın olduğu ilk anda bazı eksikliklerin oluşmuş olabileceğini belirterek, "Ancak daha sonra başarılı ve bu şartlara göre gerçekten iyi bir zamanda sonuç alınmıştır, çok başarılı bir çalışma yapılmıştır. O dağlarda bir metre civarında kar ve tipi vardı" dedi. Atalay şöyle konuştu:

ATALAY AÇIKLADI
"Değişik eleştiriler ve görüşler ifade eden insanlar oldu. Bunların bu dağ ortamını, bu çetin ortamı görmelerini isterdim. İnsanların birkaç metre ötesini göremediği sis ortamı var. Gece şartlarında ilk anda istediğimiz şekilde koordinasyon olmayabilir. İstediğimiz koordinatlarda çalışamadık. Daha sonra organize çalışma başlatıldı." Atalay "Helikopterin enkazını görenler ve tespit yapanların verdiği bilgiye göre olay kesinlikle düşme"dedi. Helikopteri enkazını 17 kişilik gönüllü grubunun bulduğuna dikkat çeken Atalay "Bize en büyük desteği onlar verdi. Teşekkür ediyorum. Onları daha sonra Ankara'ya çağırıp teşekkür edeceğim" diye konuştu. Enkazda bulunan 5 ceset bölgede bekleyen Sikorsky helikopterlerle önce Kızılöz köyüne götürüldü. Cenazeler buradan da iki helikopterle Kahramanmaraş'a nakledildi. Cenazeler ilk otopsileri için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Bu arada Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile kızı Firuze de önceki günden beri bekledikleri Kızılöz köyünden ayrıldı. Acılı eş ve kız, cenazelerin gönderilmesinin ardından, ikinci bir helikopterle Kahramanmaraş'a hareket etti. Yazıcıoğlu ve kazada yaşamını yitirenlerin cenazeleri Kahramanmaraş'ta yapılacak törenin ardından bugün Ankara'ya gönderilecek.