kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Önce Miu Miu anlaştı sırada Katie Holmes var

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
08.03.2009
Haziranda açılacak Miu Miu'nun 2009 yüzü olan Tom Cruise'un eşi Katie Holmes'un, İstanbul'a gelmesi için görüşmeler sürüyor..
Dünyanın en ünlü lüks giyim ve moda ikonlarından Prada, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Nişantaşı'nda mayıs ayında açıyor. Ardından da eylül ayında İstinye Park'ta açıyor. Yerler hazır, mimarlar çalışıyor. Ancak Mayıs ayındaki açılıştan hemen sonra ise moda dünyasında Prada'nın küçük kardeşi olarak bilinen Miu Miu'da Celine'in yerine açılıyor. Prada'nın sahibi Miuccia Prada'nın, daha genç olan tasarımları, bir alt line gibi gözükmesine rağmen, Prada kadar başarılı, yaratıcı ve exclusive bir marka. Zaman içinde köklenerek ismini kazıtmaya aday markalardan biri. Taklitlerine çok fazla rastlanmayan bu markanın ürünleri Türkiye'de bugüne kadar Beymen mağazalarında bulunuyordu. Dünyaca ünlü moda markası Miu Miu'nun yeni yüzü olan Katie Holmes, bir süredir markanın katalog çekimleri için hazırlanıyordu. Birkaç gün önce de 2009 İlkbahar/ Yaz Koleksiyonu için objektiflerin karşısına geçen Holmes, bir Türk fotoğrafçı olan Mert Alaş ve Marcus Piggot'a poz verdi. Haziran ayında İstinye Park'ta yapılacak olan açılışa Türkiye'ye davet edilen Tom Cruise'un eşi Katie Holmes'un gelmesi için görüşmeler sürüyor.

96 YIL ÖNCE KURULDU
Bünyesinde Prada, Miu Miu, Car Shoe ve Church's markalarını bulunduran Prada Group, 2007'de satışlarını yüzde 14 artırarak toplam 1.6 milyar euroya çıkardı. Bu satışların 1.3 milyar euroluk bölümünü Prada markası oluşturdu. Prada Group'un hisselerinin yüzde 95'i aile üyelerine ait. Uzmanlar, şirketin değerinin 3 milyar euro olacağını tahmin ediyor.
1913 yılında İtalya Milano'da Prada Kardeşler adıyla kurulan şirketin başına 1978'de kurucu Mario Prada'nın torunu olan Miuccia Prada geçti. Bugün ise şirketin sahibi olan Miuccia Prada daha çok tasarımla ilgilenen yönetici olarak görev yaparken eşi Patrizio Bertelli şirketin başkanlık görevini yürütüyor.