kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 29.03.2009 08:06
Güncelleme : 29.03.2009 21:28
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu bölgelerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR:
Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde, güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI:
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

SİS UYARISI:
Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Marmara ile iç bölgelerde sis olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI:
Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölge genelinde hafif sis olayı görülecek.

EGE: Parçalı, öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Kütahya, Afyon ve Uşak) sis görülecek. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinde batısı parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sis hadisesi görülecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde doğusu, akşam saatlerinden sonra batısı, parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah bölge genelinde, gece ve yarın sabah saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte, bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölge genelinde hafif sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren batısı, gece bölge geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Karabük ve Kastamonu) buzlanma ve don olayı, bu gece ve yarın sabah saatlerinde hafif sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Orta karadeniz az bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölge genelinde akşam saatlerinden sonra yağış beklenmiyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...