kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'ı yaşlı diye veto eden gençlerin kanalı MTV Türkiye, kriterlerini değiştirdi. Müslüm Gürses'in Tutamıyorum Zamanı Klibi MTV'de dönmeye başladı.

Müslüm Baba'nın yeni kitlesi sosyete

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
05.03.2009
Müslüm Gürses, jilet atıp kavga eden hayranlarının yanına entel ve elit bir kitleyi de alarak kendini değiştiriyor. Son albümü bir haftada 40 bin sattı. Klibi de MTV'de listeye girdi..
90'lı yıllarda Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses'in Gülhane Parkı konserleri çok önemliydi. O konserlerdeki manzara, Gürses'in kitlesine özgü bir görüntüydü. Kendini jiletleyenler, yerden yere atanlar, bir nevi delilik geçirenler... Baba hep "Yapmayın" derdi ama bir türlü önüne geçemezdi. 80 öncesi rock ve caz dinleyen, aynı zamanda Orhan Gencebay'ın parçalarını sevenler vardı. Ancak bunu 80'lerin ikinci yarısında itiraf edebildiler. Şimdi benzer bir kuşak Müslüm Baba'ya yanaşıyor, o da bir yandan eski kitlesinin gönlünü hoş tutarken, diğer yandan da bu yeni kitleye kucak açıyor. Ve bu yeni konumlandırma içinde, 'en çok değişen' şarkıcı ünvanını da alıyor.

MÜSLÜM GÜRSES FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

KRİZDE PİYASAYA UMUT OLDU
Müslüm Gürses bir biçimde, 2004'ten beri kendini 'yeniden konumlandırma' denemelerine girişti. Çok da başarılı oldu. Gülhane yerine Açıkhava'da konsere çıktı. Nilüfer'in 'Olmadı Yar'ını çok iyi yorumladı. Ardından Teoman'ın 'Paramparça'sını okudu. 'Neredesin Firuze' filminde Bülent Ortaçgil'in bestesi olan 'Sensiz Olmaz'ı seslendirdi, olay oldu. Müslüm Baba ardından Murathan Mungan'ın sözlerini yazdığı parçalardan oluşan, "Söz Vermiş Şarkılar" adlı albümde Olmasa Mektubu'nu söyledi ve çok tuttu. Daha sonra Aşk Tesadüfleri Sever albümüyle dışa açıldı. David Bowie'den Leonard Cohen'e, Bob Dylan'dan Björk'e kadar birçok ünlü sanatçının bestelerine yer verdi. Baba bir kez daha çok değişik çevrelerde yeni hayranlar edindi. Son albümü Sandık ise sessiz sedasız piyasaya çıktı. Ekonomik krize rağmen Unkapanı'nın yüzünü güldürdü. Bir haftada 40 binlik albüm satışı ile herkesin yüzünü güldürdü. Sanal âlemde 'Sarıl bana' isimli şarkısı bir milyon kez indirilen şarkı oldu. Kenan Doğulu'nun 'Tutamıyorum Zamanı' ile büyük ilgi gören şarkıcı, birkaç yıl önce entelektüellerle buluştuğu Arnavutköy Eylül Bar serüveninden sonra bu kez 11 Mart'ta gözde eğlence mekânı Al Jamal'de sosyeteyle buluşuyor.
Haberin fotoğrafları