kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yaman Gedikoğlu

Yaman Türk, Çin'den ABD'ye ünlü otelleri baştan yaratıyor

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
08.02.2009
Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Gedikoğlu, Çin'de kurduğu mobilya şirketi ve granit taş ticaretiyle uluslararası projelere imza atarken, ünlü otellere de anahtar teslim iş yaptı..
Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcısı Yaman Gedikoğlu, iş hayatına ilaç fabrikasında pazarlamacılık yaparak başladı. Pazarlama, satış, yönetim gibi bütün kadrolarda çalıştı. Elinde çantalarda ilaç sattı. Ardından yönetim kadrosu ve kısa bir süre sonra aynı sektör içinde tıbbi cihazlar ve uluslararası kredilerle uğraşan hastanelerle çalışmaya başladı. Tamamen sağlık sektörüne tanıdıktan sonra, Medical Relations diye bir şirket kurdu. "Alman kökenli bir şirketti. Almanya'da bütün ilaç firmalarına danışmanlık yapıyordu. Çok büyük firmaların medya iletişimlerini sağladık. Yıl 1990'dı" diyen Yaman Gedikoğlu; "Devamlı insan yetiştirilmesini ve takip edilmesinin gerekli olduğu bir sistem oluşturmaya başladık ve sağlık muhabiri denilen bir müessese oluşturduk. Uzun bir süre devam ettirdik" diye sözlerine devam etti. Sonunda 1997'de babası Gündüz Gedikoğlu kendisini kandırınca, Haliç Üniversitesine Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. İşte ardı ardına spor hayatında yükseldi, aynı paralelde iş hayatında da başarılı işlere imza attı. Bugün Çin'de kurduğu şirket ile mobilya üretiyor. Ancak bildiğimiz mobilya işi değil. Bütün dünyaya, otellere mobilya üretiyor. Komple bir binayı alıyor, otel olarak kapsını kilitleyip çıkıyor. Ayrıca akla gelen bütün granit taşların uluslararası ticaretini yapıyor. Kısaca "Ben gelirimi, paramı taştan çıkartıyorum" diyor.

GEDİKOĞLU'NUN İŞ HAYATI
Çin'de 1990'lı yıllarda kurulmuş olan şirket yüzlerce otel projesinde görev yaptı. Referansları arasında Intercontinental, Kempinski, Le Meridien ve Radisson gibi büyük zincirlerinde bulunduğu şirket zamanında Çin'in güneyinde kurulduğu zaman yabancılar tarafından kurulmuş ilk şirketlerden birisiydi. İlk başlarda Çin'in ekonomik avantajları sayesinde mobilya dizayn, dekorasyon ve üretimiyle başlayan iş zamanla komple otel projelerinin yönetimi ve uygulanmasına kendi kendine dönüşmek zorunda kaldı. Daha sonra büyük otel zinciri firmalara yapılan işler sayesinde ismini duyuran şirket birçok projeye imzasını atmaya başladı. Özellikle Asya'da ve Orta Doğu'da birçok büyük otel projesi tamamlandı ve kullanıma başladı. Aynı zamanda granit ve mermer ihracat ve uygulama projeleriyle uğraşan Yaman Gedikoğlu, Washington DC merkezli bir firmanın da sahibi. Türkiye'den ve Vietnam, Hindistan gibi granit ve mermer kaynakları zengin ülkelerinden Türkiye ve ABD'ye ihracat ve ithalata başladı. Şu anda ABD'de birçok Adalet Sarayı, kongre merkezi, mahkemeler gibi projelerde uygulama yapıyor. Son günlerde ise bir prodüksiyon (yapım) firmasının çalışmalarını yapan Yaman Gedikoğlu, çok yakın bir arkadaşıyla birlikte televizyon ve sinema dünyasına girmeye hazırlanıyor. Gedikoğlu, dizi, yarışma, tematik ve trendsetter programlar hazırlayacak.