kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sabancı, Türkiye'de olduğu gibi çoğu ülkedeki iş çevrelerinin yöneticilerin de, krize karşı gerekli önlemlerin alınmaması ndan dert yandığını söyledi.

'Orta ve uzun vadeli sorunlara odaklanalım'

29.03.2009
Ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sabancı, krizde kanamayı durdurmak için yapılan kısa vadeli tedbirlerin tamam olduğunu söyledi..
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Bu dönemde kanamayı durdurmak için yaptığımız kısa vadeli tedbirler tamam. Yarın (bugün) bir yerel seçim yaşayacağız. Yarından sonra Türkiye'nin daha orta ve uzun vadeli sorunlarına odaklanmamız lazım" dedi. Sabancı, Adana Rotary Kulübü tarafı ndan kendisine verilen "40. Yıl Özel Rotary Meslek Hizmetleri Ödülü" nedeniyle Adana HiltonSA Oteli'nde düzenlenen törendeki konuşmasında, ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin de yaşanan krizi 2008 yılı ekim ayından itibaren hissetmeye başladığını belirten Sabancı, Türkiye'de olduğu gibi çoğu ülkedeki iş çevrelerinin yöneticilerin de, krize karşı gerekli önlemlerin alınmaması ndan dert yandığını söyledi. Bütün dünyanın krizin boyutlarını tartıştığını ama çözüm noktasında çok da bilinen reçetelerin olmadığını belirten Sabancı, konuşması nı şöyle sürdürdü: "Şimdi son dönemde görüyoruz ki, ABD'de yeni başkan, yeni kadrolar, hazineden sorumlu yeni bakan yeni tedbirler alıyorlar. Bankalar bilançoları temizliyorlar. Bu temizlenme ile bankalar yeniden oksijene kavuşuyor, bankaların oksijene kavuşması bunun reel sektörde hissedilmesi demek. Son dönemde ABD'de alınan tedbirlerin tedbirlerin yavaş yavaş piyasalara da güven vermeye başladığını hissediyoruz.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇIK"
Bu krizden sonraki dönem yeni bir dönem olacak. Hangi reel sektörde hangi konular yapılacak, bizim de kendimize yön çizerken buralara dikkat etmemiz lazım. Bu dönemde bütün dünyada krizle birlikte her şey yeniden gözden geçiriliyor. Bu dönemde kanamayı durdurmak için yaptığımız kısa vadeli tedbirler tamam. Yarın bir yerel seçim yaşayacağız. Yarından sonra Türkiye'nin daha orta ve uzun vadeli sorunlarına odaklanmamız lazım." Dünya çapındaki büyük firmaların kriz sonrası büyüme planlarında Türkiye'nin odaklanı lacak ülkeler arasında yer alacağına inandığını belirten Sabancı, "Türkiye'nin önünde yeni bir dönem var, bunları yaparsak Türkiye'nin önü açık. Hep beraber daha farklı bir dünyada daha iyi bir yerimiz olabileceğine inanıyorum" diye konuştu.