kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

29.03.2009
Bir kerelik çek çok şeyi değiştirmez
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiyi canlandırmak için yoksul vatandaşlara hediye çeki verilmesi konusunda görüşünü açıklarken, bir kereye mahsus yapılacak 100-200 TL gibi yardımların çok şeyi değiştireceğine inanmadığını söyledi. Kredi garanti fonuyla ilgili de 1 milyar liralık bir paketi açıklayacaklarını belirten Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla bu rakam daha da artabileceğini kaydetti. Erdoğan, bazı sektörlerde 3 aylık vergi indirimi için de "Uzaması gerekiyorsa bunu yaparız" ifadesini kullandı.

Elektrik konutta yüzde 1.58 ucuzladı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), elektrik fiyatlarında abone gruplarına göre yüzde 1.5-1.89 oranlarında indirim sağlayan kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. 20 elektrik dağıtım şirketinin perakende elektrik satış tarifelerindeki indirim, 1 Nisan'dan geçerli olacak. Yeni düzenlemeye göre, şirketlerinin sattıkları sanayi elektriğinin fiyatında yüzde 1.66, konutlarda kullanılan elektriğin fiyatında ise yüzde 1.58 oranında indirime gidildi.

Kanun çıkacak, 365 gün ucuzluk bitecek
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, KDV ve ÖTV indirimlerini fiyatlara yansıtmayanların hem bakanlığı hem de Maliye tarafından denetleneceğini bildirdi. Bakan Çağlayan, "Devletin alacağından vazgeçtiği bir durumda kimse kendine şahsi çıkar sağlayamaz. Fiyatları indiriyormuş gibi yapanlar bunu bilsinler" dedi. Tüketici Kanunu'ndaki değişiklikleri de Nisan'da Başbakanlığa sunacaklarını açıklayan Çağlayan, "Yılda sadece iki kez indirim yapılacak. Ve indirim 45 günden uzun sürmeyecek. Tasfiyeye de düzenleme getireceğiz. 365 gün ucuzluk olmaz" dedi.

Seçim yüzünden otobüslerde yer yok
Bugün Türkiye genelinde seçimler yaşanırken seçmenler yine yollara düştü. Dün en çok hareketliliğin yaşandığı yerlerden birisi de otobüs garajlarıydı. Kamil Koç ve Varan gibi otobüs şirketlerinin verdiği bilgilere göre, dün otobüslerde yer bulmak neredeyse imkânsızdı ve doluluk oranı öğle saatleri itibariyle yüzde 80'in üzerindeydi. Bu da geçtiğimiz haftalara göre yüzde 20'ye yakın bir artış anlamına geliyor. Memleketlerinde oy kullanmak isteyen vatandaşlar böylece otobüs firmalarının ve uçak şirketlerinin de yüzünü güldürdü.

Türkiye by-pass edilmek isteniyor
BOTAŞ
Genel Müdürü Hüseyin Saltuk Düzyol, Güney Akım Boru hattıyla Türkiye gibi arz çeşitliliği olan bir ülkenin by pass edilmek istendiğini kaydetti. "Nabucco Projesi'' konulu panelde konuşan Düzyol, Güney Akım Boru Hattı'nın enerjide güzergah çeşitliliği sağlamakla birlikte arz çeşitliği sağlamadığını belirterek, söz konusu hattın Avrupa'nın doğal gaz ihtiyaçlarını uzun vadede karşılayamayacağını savundu.