kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ali Ağaoğlu

"Uludağ'a herkes karışıyor burada çok kocamız var"

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
24.01.2009
Uludağ'da kendi oteli dahil birçok yapıda kaçak bölüm olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Birçok bakanlık buraya karışıyor. Horozun çok olduğu yerde sabah erken olur" diyor..
Hakkında çıkan aşk dedikoduları, pahalı arabaları (Bentley, Maserati ve Lamborghini, Rolls-Royce Coupe) önünde verdiği pozlar bugüne kadar adından inşaat sektöründeki başarılarla söz ettiren Ali Ağaoğlu'nu ister istemez magazin gündemine de taşıdı. Birçok stand-up'çıyla rekabet edecek kadar esprili oluşuyla da ilgi çekici bir işadamı... İnşaat sektöründeki yatırımlarıyla adından sözettiren Ağaoğlu turizm sektörü için iddialı konuşuyor. İddiasını da "1 milyar dolar ayırdım. Bu sektörün en iyi oyuncularından biri olacağım" diyerek ortaya koyuyor. 1988'de Bodrum'dan İstanbul'a helikopterle dönerken bir saatliğine uğradığı Uludağ'da bugün Ağaoğlu My Resort Oteli'nin bulunduğu eski binayı kiralayarak turizme ilk adımı atmış Ağaoğlu. Altı yıllığına kiralanan otel, 1995'te yıkılıp bugünkü halini almış. Ancak Ağaoğlu çok dertli. Uludağ'daki otellerin kendisi dahil baştan aşağıya yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini bize anlatırken Başbakan Tayyip Erdoğan da Uludağ'ın, İsviçre'nin ünlü 'Davos Kasabası' benzeri olması için talimat verdiği bilgisini aldı. Ağaoğlu projeden haberdar olduğu anlaşılıyor. Çünkü önümüzdeki günlerde düğmeye basılacağını ve görüntü kirliliği oluşturan yapıların ortadan kaldırılacağını anlatıyor. Anlattıkları arasında şunlarda var:

* 17 kamu kurumuna ait sosyal tesis yanında imara aykırı tüm yapılar yıkılacak. nMimari bütünlüğü koruyacak oteller, kongre merkezleri ve alışveriş merkezleri yapılacak

* Gecekondular kaldırılacak, bağlantı yolları çeşitlendirilecek. nAvrupa'nın en uzun kayak pisti inşa edilecek ve burada yerleşime izin verilmeyecek. n6 futbol sahası, 6 da tenis kortu yapılacak.

* Bursa içindeki teleferik, otellerin bulunduğu bölgeye kadar uzatılacak.

'BURADA KOCAMIZ ÇOK'
Ağaoğlu, "10 yıldır söylüyorum. Sonunda sesimi duydular" diyor ve ekliyor; "Uludağ Türkiye'nin en güzide kayak merkezlerinden biri ancak devlet burada planlama yapmakta geç kaldı. Buradaki binaların çoğu kaçak... Benim otelde de var kaçak. Valiliğin elinde de kaçak var. Birçok bakanlık Uludağ'a karışıyor ama horozun çok olduğu yerde sabah erken olur. Herkesin bir kocası olur bizim kaç tane var bilemiyoruz. Planlama yapılmadığı için oteller kendisini yenileyemedi. Uludağ'dan uzaklaşıldı. Pist ortasında otel var. Uludağ günün şartlarına göre komple yapılanmalı."

KAFAMI BOZDULAR
Otellerin yerlerinin yanlış vee çok bakımsız olduğunu belirten Ağaoğlu, Uludağ'da kayak yaparken her pistten ayrı ayrı çıkış bileti alınmasını eleştiriyor. Ağaoğlu, maceracı ruhlu kayakçılar için Uludağ'daki mantığın yanlış olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle sürdürdü: "Avrupa'da kullanılan sistemi getirdim. Diğer otel sahibi arkadaşların pistine de kurdurdum. Ama maalesef ne makinelerin ne de oradan çıkışların parasını alabildim. Beni kızdırdılar ben de pistlerin çoğunu satın aldım. Dağdaki yatırımcılar çok dar görüşlü. Aldığım pistlerden biri en uzun ve uluslarası kayak federasyonuna bağlı tek pist. 7 milyon euro harcadım. Eskiden açık teleski ile 18 dakikada çıktığın zirveye kapalı kabinde 5 dakikada çıkıyorsun. Üstelik ısıtmalı bir sistem yaptık kabine. Kayak yapmak keyif olmaya başladı, eziyetten çıktı."