kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hatice ve Fehime Sultan Yalıları tamam, sıra Aslantepe stadında

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
06.12.2008
Atilla Doğudan sohbet sırasında yaptığı her işte, otel, yemek ne olursa olsun, mutlaka Türk motifleri, unsurları, tatlarının yer aldığını belirtiyor, son örneği ise Austria Havayolları'nın business class yolcularına çayı cam bardakta, özel çaydanlık ile servis edilmesini gösteriyor. Önümüzdeki aylarda sırasıyla Madrid Masters Tenis Turnuvası, Kitzbühel kayak yarışları, Formula Malezya, Avrupa Şampiyonlar Ligi Roma Finali, Aachen'de yapılacak Binicilik Dünya şampiyonasının catering işlerini yapacak olan DO&CO'nun sahibi Doğudan, "Roma için 1 milyon dolar harcıyorum. Restoran alanını Colleseum'a çeviriyorum" diyor. Atilla Doğudan ile yaptığım söyleşi şöyle:

BEŞ KURUŞ BORCUM YOK

* Borcumuz yok, biz alıcıyız diyorsunuz, konuyu açar mısınız?
Kötü pazar şartlarını bir şans olarak görüyoruz. Kötü markette kârımız büyüyor. Her zaman kötü şirketlerle ilgiliyiz. Biz satıcı değil, alıcıyız. Adam 10 uçağa müşteri koyup götürmezse benim de yüzde 10 hasılatım düşüyor. Yeni müşterilerle onu kapıyoruz. Şu anda bütün pazar imkanlarını inceliyoruz. İngiltere'de Amerika'da imkânlar var. Önümüzdeki 12-18 ayda şanslar doğacak gibi geliyor. Piyasalara-bankalara 5 kuruş borcum yok.

* İstanbul'daki otelde ne yapacaksınız? İstanbul eğlencesi çok özel. Doğru yapılıyor. Üç yıldır arazi kovalıyordum. Hayalime kavuştum. 2010'da açtığımda amiral gemisi olacak. En iyisi olacak. Türkiye'ye ve İstanbul'a inancım büyük. İstanbul'a yabancı sermaye getireceğim, üstelikte Türk olarak. DO&CO aynısı olacak. İstanbul Zuma- Londra Zuma'dan çok daha güzel. Bizimki de öyle olacak. Seyrantepe'de inşa edilen G.Saray'ın stadının yiyecek-içecek bölümü ile de ilgileniyorum. İhalesine gireceğim.

* Türkiye'den ürün alıyor musunuz? Sadece yüzde 5... Her şeyden memnun değiliz. Türkiye'de standart yok. Yeterli değil. Niye aynı boyda domates yetiştiremiyorum demenin nedeni yok.