kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cirolar ekimde % 18 düştü

Kanyon'a 48 saat mühlet: Ya kira ya kepenk inecek

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
28.11.2008
İstanbul'un dev alışveriş merkezlerinde kira isyanı büyüyor. Akmerkez'deki kira ültimatomuna Kanyon'daki mağazalar da katıldı. Yönetime 48 saat süre verildi..
Akmerkez ve Kanyon Alışveriş merkezlerinde (AVM) kiracıların "kira indirimi" isteği ve sonucuna göre alışveriş merkezlerini terk edeceklerine yönelik SABAH'ın dünkü haberi büyük yankı uyandırdı. Alışveriş merkezleri ile kiracıları arasında yaz aylarında başlayan kira tartışmasına en son Akmerkez ve Kanyon eklenmişti. Aralarında Türkiye'nin önemli markalarının bulunduğu mağazaların sahibi olan toplam 22 kiracı Akmerkez yönetimine "Kirada yüzde 50 indirim yapın aksi halde çıkıyoruz" diye dilekçe vermişti. Akmerkez yönetimi geçtiğimiz hafta kirasını düzgün ödeyen firmalar için bir indirim yaptığını açıkladı ancak bazı mağaza sahipleri bunu yeterli bulmadı ve kiraları indirme konusunda ültimatom verdi.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTACAK
Kanyon yönetiminin ise indirime sıcak bakmadığı belirtiliyor. Bu da 30 kadar mağazayı yönetimle karşı karşıya getirdi. 30 marka anlaşarak, Kanyon'a yüzde 50 indirim tekliflerini sundu. İş günü olarak 48 saat içinde istedikleri cevap gelmezse, kepenk indirmeye karar verdiler. Salı gününden itibaren, dükkanlar geri çekileceğini belirtti. Kanyon Genel Müdürü Coşkun Bedük, Kanyon'un yatırımcıları olarak AVM'ler ve perakendeciler arasındaki ilişkilerin güncel konulara endeksli değil, uzun vadeli karşılıklı kazanca dayanması gerektiğine inandıklarını vurguladı. "Builkemiz çerçevesinde ve perakende sektörünün sıkıntılarını paylaşmak adınaönlemleri alıyor ve kiracılarımızla paylaşıyoruz" diyen Bedük, açıkhavada alışveriş konseptiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren, mimari özellikleriyle tüm dünyada ilgi çeken, dünyanın saygın yayınlarına haber olan ve uluslararası mimarlık ödülleri alan Kanyon'un yaptığı tanıtım ve aktivitelerle ziyaretçi sayısını sürekli yükselttiğini kaydetti. Bedük, "Kanyon açıldığından beri en yüksek aylık ziyaretçi sayısına da geçtiğimiz Ekim ayında ulaşmıştır. Kanyon olarak bundan sonra da, kiracılarımızı desteklemek üzere AVM'nin genel ziyaretçi sayısını artıracak aktivitelere ağırlık vermeye ve değişik çekim konuları yaratmaya devam edeceğiz" dedi. Tescilli Markalar Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Ak, önceki gün yaptığı açıklamada Akmerkez yönetiminin kira indirimi isteyenlere 'Çıkmak istiyorsanız sırada bekleyenler var' dediğini söylemişti.

AKMERKEZ: YORUM YOK!
Akmerkez Kurumsal İletişim Direktörü Ülker Melek: "Hiçbir açıklama yapmayacağız."
Haberin fotoğrafları