kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
(Soldan sağa) Dizilerin sevilen oyuncusu Bülent İnal, Boydak Holding yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Boydak Dış Ticaret Genel Müdürü Mustafa Bozdağ, İstikbal’in Ortadoğu bölge sorumlusu Ömer Yavaş açılışta şirketin hedeflerini açıkladı.

Ev geniş olunca İstikbal Araplara 9 koltuklu takım üretti

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
15.11.2008
İstikbal Mobilya genişleme planları içine aldığı Ortadoğu'ya Dubai'den başladı. 2.5 milyon kişinin yaşadığı Dubai'de evler geniş olunca şirket 9'lu koltuk takımları üretme kararı almış..
Mobilya Sanayicileri Derneği verilerine göre Türkiye'de pazar 7 milyar dolar. Bunun dörtte biri ise İstikbal'in elindeymiş. Türkiye pazarındaki yerini yurtdışı yatırımlarıyla sağlamlaştırmayı planlayan İstikbal Mobilya, global krize rağmen yurt dışı yatırımlarına hız verdi. Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki bayi ağını genişletmeyi planlayan İstikbal, geçen hafta Dubai'de ilk mağazasını açtı. İstikbal mobilya bölgedeki yatırım planını Dubai'de düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. Basın toplantısına Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Boydak Dış Ticaret Genel Müdürü Murat Bozdağ ve İstikbal Mobilya'nın Ortadoğu'daki reklam yüzü oyuncu Bülent İnal katıldı. Basın toplantısında konuşan Bekir Boydak, "Ortadoğu'daki ticari faaliyetlerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu gelişme kararını Dubai'nin potansiyelini inceleyerek karar verdik. Dünyanın bu bölgesinde olmaktan mutluyuz" dedi. Boydak, "Boydak Holding'in 5 yıllık hedefleri içinde Türkiye'deki mağaza yapısını dünyaya açmak bulunuyor bu nedenle Türkiye'ye yakın ülkelerden başlayarak çalışmalarımızı artırdık. Turquality projesi kapsamında 2010'a kadar 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Arap ülkelerinde 38 mağaza faal ve 7 mağaza inşaat halinde. 5 yıl içinde tüm dünyada 100 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz" dedi. Bekir Boydak; "Kriz olduğu kadar, demokratikleşme de önemli. Kendi kendimize kriz yaratmamalıyız. Yatırımcı olarak aradığımız demokratikleşme. Ekonomik kriz günün birinde biter ama siz demokratikleşmediyseniz paranızı alamazsınız."

ARAPLAR İÇİN ÖZEL ÜRETİM
"Körfez için geciktik, bunun dünyadaki krizle alakası yok" diyen Boydak Dış Ticaret Genel Müdürü Murat Bozdağ ise Ortadoğu pazarını iyice araştırdıklarını söyledi. Bozdağ, halen Mısır, Libya, Fas, Suriye, Ürdün, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 38 mağazaları olduğunu 7 yeni mağazayı da kısa sürede açmak için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Dubai'de 2.5 milyon kişinin yaşadığını belirten Boydak şöyle devam etti: "Burada evler çok geniş, aileler de... O yüzden buralara özel mobilya, mesela 9'lu koltuk takımı üretiyoruz. 6 bin YTL'ye salon takımımız var. Bunlar Türkiye'de satılmıyor."