kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu...

06.12.2008
Bankerden belge al barıştan yararlan
Yurtdışı ve yurtiçindeki kaynakların ekonomiye kazandırılması amacıyla çıkarılan yasanın uygulama tebliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Uygulama kapsamında, 1 Ekim 2008 itibarıyla yurtdışında sahip olunan ve kanun kapsamına giren varlıklar, 2 Mart 2009 Pazartesi akşamına kadar YTL değerleriyle, bankalara bildirebilecek veya beyanname ile vergi dairelerine beyan edilebilecek. Varlıkların ispatında kullanılacak "kanaat verici belgelere'' de tebliğde açıklık getirildi. Tebliğe göre, tapu kayıtları, banka ve bankerlerin düzenlediği belgeler ile aracı kurum, sigorta şirketleri, noter, posta idaresi, kooperatif belgeleri kullanılabilecek.

Ankara Ticaret Odası aidatı artırmayacak
Ankara Ticaret Odası (ATO), 2009 için aidat ve hizmet tarifelerinde artış yapmama ve bazı hizmet kalemlerinde indirim yapma kararı aldı. ATO Başkanı Sinan Aygün, ekonomik krizi göz önünde tutarak üyeleri üzerindeki yükü hafifletmek için aidatları artırmama kararı aldıklarını bildirdi. Aygün bazı hizmet tarifelerinde de yüzde 10 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda indirim yaptıklarını kaydetti. ATO'nun 2009 bütçesinin buna göre düzenlendiğini belirten Aygün, bu ay içinde bütçenin ATO Meclisi'ne sunulacağını ifade etti. Aygün, piyasaya canlılık sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçireceklerini de duyurdu.

Bayramda aynı mala iki ödeme yapmayın
Tüketiciler Birliği, Kurban Bayramı arefesinde alışveriş yapan vatandaşları, aşırı kullanım sonucu kredi kartı ödemelerinde yaşanabilecek aksamalara karşı uyardı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Ramazan Bayramı arefesindeki gibi tüketicilerden yine 'hatlar yoğun, hat düştü' denerek kart çekimlerinin birkaç kez yapılabileceğini belirterek, "Ramazan Bayramı alışverişinde kartla çekimin birkaç denenmesi sonucu 17 bin kişi daha sonra ekstrelerinde olağan dışı ödeme ile karşılaşmıştı. Bu nedenle aynı hataya düşülmemeli" dedi.

Rekabet Kurulu Doğan'ı uyardı
Rekabet Kurulu, Doğan Dağıtım Satış ve Pazarlama ve Matbaacılık'ın Bölge Müdürlüklerinin başbayilere gazete ekleri dışında satmaları için medya dışı ürün gönderip bunların satışı konusunda zorlamada bulundukları gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı aldı. Bu konudaki şikâyetleri 4 Aralık'taki toplantısında değerlendiren Rekabet Kurulu, Doğan Dağıtım'a söz konusu eylemlere son vermesi uyarısında bulundu, aksi takdirde, şirketin medya ürünlerinin dağıtımına ilişkin sözleşmesine tanınan bireysel muafiyetin geri alınmasının gündeme geleceğini bildirdi. Kurul, Doğan Dağıtım'ın medya ürünlerinin satışını medya dışı ürünlerin satın alınmasına bağlama anlamına gelebilecek her türlü eyleme son vermesi kararı aldı.