kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

06.12.2008
Kurtarma paketi 9 milyar $ zarar yazdı
Abd'nin 700 milyar dolarlık finans sektörü kurtarma paketi bir ay içinde 9 milyar dolar zarar etti. 700 milyar dolarlık fonu yöneten Finansal İstikrar Ofisi, bankalara verilen destek çerçevesinde satın alınan hisse senetlerinin bir ay içinde 9 milyar dolarlık zarara uğradığını bildirdi. Ofisin yöneticisi Neel Kashkari uzun vadede kazanç sağlanacağını ileri sürdü.

Macaristan Electrolux 250 kişiyi işten atıyor
Macaristan'ın Szmobathely şehrinde otomotiv sanayisine parça üreten İtalyan Electrolux, küresel ekonomik kriz nedeni ile fabrikalarındaki 1150 olan çalışan sayısını 900'e indireceğini açıkladı. İki yıldan bu yana fabrikalarında üretilen çamaşır makinesi paneli üretiminin tamamen durdurulacağı, 250 işçinin şubat ayında işten çıkarılacağı, üretemin İtalya'daki fabrikaya taşınacağı kaydedildi.

İstihdam verisi petrolü 40 dolara düşürdü
Dünyanın en büyük enerji tüketicisi ABD'de kasım ayında tarım dışı istihdamın 533 bin kişi azaldığının açıklamasının ardından ABD ham petrolün varili 2.86 dolar düşüşle 40.81 dolar oldu. Bu 2004 Aralık ayından beri en düşük fiyat. Londra Brent petrolü de 2.54 dolar geriledi ve varil başına 39.74 dolar oldu.

Hindistan faizleri 1 puan indirdi
Hindistan Merkez Bankası faiz oranlarını bir puan indirerek, yüzde 6.5'e çekti. Bu Hindistan Merkez Bankası'nın son iki ay içinde aldığı üçüncü faiz indirim kararı. Yedi yıldan buyana, ekim ayı ihracatı ilk kez azalan ülkede ekonomik büyümenin sağlasabilmeyi hedefliyor. Hindistan'ın yarın 15 milyar dolarlık teşvik paketi açıklaması bekleniyor.

Türk yatırımcıdan Dubai'de acil satılık
Dünyanın en yüksek binası ve en pahalı süitine sahip Dubai'de gayrimenkul fiyatları da hızla düşüyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük gazetesi Gulf News'e Sebat rumuzuyla 10 adet ilan veren Türk yatırımcı birkaç gün önce aldığı 4-5 gayrimenkulu yüzde 5 kar marjıyla satmaya çalışıyor. 60 gayrimenkulü olan Sebat, "Piyasada panik var" dedi. Analistlere göre Dubai'deki emlak fiyatları yüzde 20 düşebilir.