kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bilinç yükseldi Migros eriyen poşetler için düğmeye bastı

06.12.2008
Doğaya zarar veren plastik poşet yerine bez poşet uygulamas›ndan 2000'li y›llarda istediği sonucu alamayan Migros, yeni atak başlattı..
Migros Türk Genel Müdürü Özgür Tort, müşterilerine doğada çözünen poşetleri ücretsiz sunarak çevre ve gelecek kuşaklar için bir ilke imza atacaklarını bildirdi. Türkiye'de ilk kez doğada çözünen poşetlerle alışveriş imkanı sunarak çevreyi koruyabilmeyi hedefleyen Migros Türk T.A.Ş. Genel Müdürü Özgür Tort, müşterileriyle el ele verdiklerini belirterek, ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini ve müşterilerinin duyarlı klarına da güvendiklerini kaydetti.

ÜCRETSİZ VERİLECEK
Özgür Tort, yenilikçi bir üretim teknolojisi ile üretilen, doğada çözünebilen poşetlerin Türkiye'de bu alanda yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade ederek, "Bu poşetler çevre bilinci yüksek müşterilerimizin ilgi odağı olacaktır. 2000 yılında çevre bilinci, henüz küresel ısınma konularındaki farkındalığın düşük seviyede olmasından dolayı bugünkü kadar yüksek değildi. Bu sebeple o yıllarda yaptığımız bez poşet uygulaması müşterilerimizce tam olarak benimsenememişti" dedi. Poşetleri ücretli yaparak zorlayıcı uygulamalardan çok, müşterilerinin işbirliği ve gönüllülüğünün esas olduğunu düşündüklerini belirten Tort, Migros'un alım gücünü kullanarak bu poşetleri müşterilerinin hizmetine ücretsiz sunacağını söyledi. Tüketicilerin de bu konuda hassas olarak daha az poşet tüketeceğine inandığını dile getiren Tort, "Müşterilerimizin tasarruflu davranarak ortak geleceğe yatırım yapacağı na ve bu sorumluluğu bizlerle birlikte geleceğe taşıyacağı na inanıyoruz" dedi.