kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu..

07.12.2008
Cansuyu kredisi iki katına çıkarılacak
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sıfır faizli cansuyu kredi desteğinin, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle yapılan çalışmalar neticesinde, yıl sonuna kadar 2 katına çıkarılarak, 700 milyon YTL'ye ulaşacağını bildirdi. Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Kasım 2008'de başlayan ve 2 Aralık 2008'de sona eren 350 milyon YTL'lik sıfır faizli cansuyu kredi desteğine yoğun başvuru geldiğini belirterek, 10 bin 999 işletmenin 551 milyon YTL kredi talebinde bulunduğunu belirtti. Bu programda kredi kullanacak olan esnaf ve sanatkarlarla KOBİ'ler, krediyi, ilk 3 ayı ödemesiz, kalanı eşit taksitler halinde 12 ayda ödeyecek.

Anadolu Grubu enerjiye 1 milyar euro yatıracak

Anadolu Grubu iştiraklerinden Anadolu Termik Santralleri Elektrik Üretim A.Ş., Sinop'un Gerze ilçesinde termik santral kurmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) üretim lisansı aldı. Anadolu Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, 49 yıllık üretim lisansıyla kurulacak termik santral 1020 megavat gücünde olacak. Yüzde 30 öz sermaye, yüzde 70 kredi ile gerçekleştirilecek santralin toplam yatırım maliyetinin, 1 milyar euro olmasının beklendiği bildirildi. Santral inşaatı 4.5 yıl sürecek, bu süreçte yaklaşık 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

TFF'den engellilere 20 milyon YTL destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Ülker'in ortaklaşa düzenledikleri, Grossroats (Herkes İçin Futbol) Merkezi'nin açılışı Adana'da yapıldı. Merkezde, 20 milyon YTL'lik bütçeyle 6-12 yaş grubu arasındaki çocuklar hem futbolla tanışma hem de daha sosyal, daha sağlıklı bireyler olarak yaşantılarına devam etme olanağı bulacak. TFF Futbol Geliştirme Merkezi Direktörü Ahmet Güvener, bu yıl 8 hafta boyunca süren şenliklere 7 bini aşkın insanın katıldığına işaret ederek, organizasyonlarda 'engel tanımayanların' bu özelliklerini sergilemek için can attıklarını belirtti. Güvener, amaçlarının ülke genelinde spora ihtiyaç duyan, futbol oynamak isteyen tüm engellilere ulaşmak olduğunu söyledi. Cemalletin GÜRSOY

Beko LCC, Rusya'da yılın şirketi seçildi
Arçelik'in Rusya'da faaliyet gösteren şirketi Beko LLC, Rusya'da RosBusinessConsulting (RBC) tarafından düzenlenen "Yılın Şirketi" yarışmasında, en hızlı gelişen ve en dinamik şirket kategorisinde birincilik ödülü aldı. Beko LLC Genel Müdürü/Rusya Ülke Müdürü Oğuzkan Şatıroğlu "Şirketimiz için çok önemli olan Rusya pazarında, Beko markasının Rus halkı tarafından bu denli güçlü algılanması büyük bir onurdur" dedi. Koç Topluluğu'nun yurtdışında inşa ettiği ilk fabrika olma özelliğini taşıyan Beko LLC Üretim Tesisi, 2007'de toplam 429 bin adet ürün üretirken, bunun 75 bin adedini yakın ülkelere ihraç etti. Fabrikada 1.080 kişi istihdam ediliyor.