kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ilk iPhone 3G'yi Emre Telli adlı 12 yaşındaki küçük müşteriye sattı.

iPhone aylık paketlerle satıldı, Türkiye'de uzun kuyruklar yaptı

26.09.2008
Türkiye'de iPhone satışı kuyruklarla başlarken Turkcell ve Vodafone uygun paket yarışına girdi. Vodafone aylık 39 YTL'den başlayan paketlerine 979 YTL iPhone ücreti alırken, Turkcell'in 75 YTL'lik paketinde 279 YTL iPhone ücreti ödeniyor..
Dün gece yarısı merakla beklenen iPhone 3G satışı kuyruklarla başladı. Turkcell ve Vodafone'nun faturalı aboneleri aylık 145 ile 75 YTL paketler halinde, kontörlü hat aboneleri de 129 Euro'luk 5 taksitle iPhone sahibi olabiliyor. Türkiye sonunda iPhone 3G ile dün gece yarısı başlayan kuyruklarla tanıştı. İstanbul'da Bağdat Caddesi ve Kanyon Alışveriş Merkezi'nde başlayan satışlar gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Bedava iPhone çekilişleri de çok büyük ilgi gördü.

PAKET REKABETİ BAŞLADI
Turkcell 75, 115 ve 145 YTL'lik aylık ücretsiz konuşma, SMS ve internet paketleriyle satışa başladı. Turkcell, 75 YTL'lik küçük paket alan aboneden 279 YTL, 115 YTL'lik aylık paket alan aboneden ise 189 YTL iPhone ücreti alırken, 145 YTL'lik büyük paket alan aboneden telefon ücreti talep etmiyor. Kontörlü hat kullanan Turkcell aboneleri 129 Euro'luk 5 taksitle iPhone sahibi oluyor. Vodafone Türkiye ise satış paketlerini şöyle düzenledi: Vodafone Türkiye 4 farklı iPhone paketi hazırladı. Paketlerin aylık ücretleri 39 ile 149 YTL arasında değişiyor. iPhone için ödecek ücretler ise 12 taksite bölünebiliyor ve 1179 YTL ile 579 YTL arasında değişen ücretlerle abonelere sunuluyor. Apple iPhone dünyanın her yerinde satışa sunulduğunda benzer ilgiyi gördü. Türkiye'de resmi olarak satışa başlanmadan bireysel ithalat yoluyla yaklaşık 40 bin adet iPhone satıldığı tahmin ediliyor.
Haberin fotoğrafları